Cocktail Red Ice
Ingrediente:
50 ml vodka
200 ml suc proaspat de portocale rosii
o lingurita de zahar brun sau o doua lingurite de sirop de zahar brun
coaja de portocale rosii pentru decor
Mod de pregatire: se storc portocalele rosii, sucul se filtreaza si se pune intr-un pahar plin o treime de cuburi de gheata. Se toarna si vodka si se amesteca bine, iar la final se adauga zaharul brun sau siropul de zahar. La final se decoreaza buza paharului cu un triunghi decupat din coaja de portocala.
Foto: photo.elsoar.com
Articole asemănătoare
-
Cocktail fierbinte cu ceai negru si mirodenii
O cana cu ceai negru, fierbinte, cu putina miere si (ca un secret delicios) mirodeniile preferate este o alegere excelenta in zilele mai reci. Dar in aceasta combinatie puteti sa puneti rom, whiskey sau brandy pentru un cocktail usor de pregatit acasa, si pentru un gust intens folositi ceai negru varsat si nu pliculete.
-
Cocktail cu gin, ceai de menta si ceai verde
Ceaiul de menta rece este racoritor, sanatos, bun pentru cei mari si cei mici, in timp ce o cana de ceai verde ofera corpului vitamine, antioxidanti si previne un numar impresionant de afectiuni. Insa impreuna, cu un gin aromat, stau la baza unui cocktail surprinzator, cu aroma complexa.
-
Cinci retete de cocktail cu suc de rosii
Savuros, dulce-acrisor, plin de gustul rosiilor bine coapte, cu o aroma ce aminteste de gradinile poate nu foarte mari, dar ingrijite cu rabdare si pasiune, sucul de rosii este folosit adesea in bucatarie pentru sosuri extraordinare, dar sta si la baza mai multor retete de cocktail pentru toate gusturile.
-
Cocktail dulce cu whisky, ceai negru si miere
Un ceai negru de calitate, bine infuzat, cu sau fara miere ori zahar, este excelent mai ales in zilele calduroase, atunci cand este baut cu putin gheata. Alaturi de putin whisky sau bourbon, miere si 1-2 felii de lamaie, ceaiul negru devine baza unui cocktail usor de pregatit.
-
Ceapa rosie Red Creole
Soi de ceapa rosie cu gust puternic, aromat, picant, mai putin dulce decat alte varietati, foarte buna pentru salate, conservare si preparate diverse, Red Creole este relativ usor de reconoscut datorita culorii, putin mai deschise, si a formei usor turtite