Cocktail Highland Tea
30 ml gin
doua lingurite suc de lamaie
doua lingurite miere
ceai de plante (menta, musetel, tei, dupa gust) fierbinte
o felie de lamaie pentru decor
Mod de preparare: umpleti trei sferturi dintr-un pahar inalt cu ceaiul de plante fierbinte, preparat dupa gust, fara zahar, apoi adaugati ginul, sucul de lamaie si mierea, decorand la final cu felia de lamaie. Se bea cald.
Articole asemănătoare
-
Cocktail fierbinte cu ceai negru si mirodenii
O cana cu ceai negru, fierbinte, cu putina miere si (ca un secret delicios) mirodeniile preferate este o alegere excelenta in zilele mai reci. Dar in aceasta combinatie puteti sa puneti rom, whiskey sau brandy pentru un cocktail usor de pregatit acasa, si pentru un gust intens folositi ceai negru varsat si nu pliculete.
-
Cocktail cu gin, ceai de menta si ceai verde
Ceaiul de menta rece este racoritor, sanatos, bun pentru cei mari si cei mici, in timp ce o cana de ceai verde ofera corpului vitamine, antioxidanti si previne un numar impresionant de afectiuni. Insa impreuna, cu un gin aromat, stau la baza unui cocktail surprinzator, cu aroma complexa.
-
Cinci retete de cocktail cu suc de rosii
Savuros, dulce-acrisor, plin de gustul rosiilor bine coapte, cu o aroma ce aminteste de gradinile poate nu foarte mari, dar ingrijite cu rabdare si pasiune, sucul de rosii este folosit adesea in bucatarie pentru sosuri extraordinare, dar sta si la baza mai multor retete de cocktail pentru toate gusturile.
-
Cocktail dulce cu whisky, ceai negru si miere
Un ceai negru de calitate, bine infuzat, cu sau fara miere ori zahar, este excelent mai ales in zilele calduroase, atunci cand este baut cu putin gheata. Alaturi de putin whisky sau bourbon, miere si 1-2 felii de lamaie, ceaiul negru devine baza unui cocktail usor de pregatit.
-
Cocktail cu cidru de mere si coniac
O reteta de cocktail potrivit mai curand pentru zilele reci, cu gust puternic de mere, note de portocala si aroma coniacului.