Ciuperci cu sos de lamaie si verdeata
Ingrediente:
doua kg ciuperci proaspete (preferabil albe, de cultura)
200 ml ulei
50 ml vin alb
500 g ceapa
100 g verdeata (marar, patrunjel)
o lamaie mare
piper, sare
Mod de preparare: ciupercile se curata, se spala si daca sunt prea mari se taie in jumatati sau sferturi. Se caleste ceapa taiata felii subtiri in ulei, iar cand si-a schimbat culoarea se adauga treptat ciupercile, prajindu-le bine la foc mic si adaugand putina apa cand au scazut. Dupa 10 minute se toarna in cratita vinul alb si continuati sa le gatiti pana cand sunt aproape gata. Lamaia se stoarce bine, iar cand ciupercile sunt bine facute se adauga sucul de lamaie (ii puteti pune si putin zahar sau dimpotriva mai mult suc, dupa gust) si se presara deasupra verdeata tocata. Este o specialitate care se serveste rece, ideal decorata cu mici felii de lamaie.
Foto: georgeperry.co.uk
Articole asemănătoare
-
Salate gustoase. Salata de conopida cu sos de marar si mustar
O salata simpla de cruditati este cat se poate de buna pentru o masa cat mai sanatoasa. Va propunem sa pregatiti salata de conopida cu sos de marar si mustar.
-
Ton la gratar cu sos de lamaie si patrunjel
O reteta apetisanta preparata cu peste este cea de ton la gratar cu sos de lamaie si patrunjel. Tonul este bogat in proteine si fosfor, fiind si o adevarata sursa de energie.
-
Retete gustoase pentru zile speciale. Porc cu sos de mere si smantana
Pentru zilele speciale, retetele gustoase sunt potrivite. Va propunem sa incercati o astfel de reteta preparand-o pe cea de porc cu sos de mere si smantana.
-
Briose cu crema de lamaie si mac pentru sarbatoarea de Halloween
La fiecare sarbatoare, se obisnuieste ca meniul sa fie unul specific zilei respective. Asadar, pentru sarbatoarea de Halloween va propunem un desert minunat: briose cu crema de lamaie si mac.
-
Desert de banane cu sos de afine si miere
Un desert apetisant cu fructe nu il puteti refuza, mai ales daca este pregatit de o persoana draga. Asadar va invitam sa gustati din desertul de banane cu sos de afine si miere.