Ciresul amar
Ciresul amar (Prunus serotina) are fructele mici si cu gust amarui-acrisor.
Se dezvolta bine in plin soare, in umbra partial creste moderat, iar solul trebuie sa fie bine drenat.
Ciresele amare contin zaharuri, vitamine (A, B1, C), saruri de fier, calciu, magneziu, fosfor, potasiu, cupru, zinc, mangan s.a. Sunt diuretice, au o actiune regeneratoare a tesuturilor, antiinfectioasa si usor sedativa. Dau rezultate bune in cazul anemiei, reumatismului, gutei, bolilor de rinichi si in cazul obezitatii.
Articole asemănătoare
-
Castravetele amar in terapiile naturiste
Utilizat de multa vreme in medicina traditionala chineza, castravetele amar (sub forma de ceai) este recomandat celor care sufera de diabet, fiind considerat de adeptii terapiilor naturiste un adjuvant util in mentinerea nivelului glucozei la un nivel normal.
-
Retete naturiste cu pelin
Este un detoxifiant natural valoros, are efect antiinflamator si detoxifiant. Infuzia de pelin se prepara din 1-2 lingurite la o cana de apa fierbinte, se lasa 15 minute la temperatura camerei, apoi se strecoara.
-
Paduchele din San Jose
Cunoscut si ca Quadraspidiotus perniciosus, este o specie de daunator polifag; ataca peste 200 specii de plante (arbori, arbusti, plante ierboase), liniimeram, printre acestea, marul, parul, piersicul, ciresul, visinul, vita de vie, capsunii...
-
Amara
Fructele sunt mijlocii, sferic-alungite, de culoare neagra. Pulpa este neagra, cu suc intens colorat si semipietrosa, cu gust foarte amar...
-
Ciresul
Pomi fructiferi