Warning: pg_query() [function.pg-query]: Query failed: ERROR: syntax error at or near "ORDER" LINE 6: ORDER BY title ^ in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 40

Warning: pg_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 84

Warning: pg_query() [function.pg-query]: Query failed: ERROR: syntax error at or near "AND" LINE 1: ...s WHERE langid=1 AND parent_id=1 AND q_usetype = AND status... ^ in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 40

Warning: pg_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 84
CEAIURI AROMATE, DIRECT DIN GRADINA

Ceaiuri aromate, direct din gradina

 Un ceai rece sau cald, pregatit cu ingrediente naturale, poate fi revigorant si totada foarte sanatos, indiferent de anotimp.

Daca pana acum nu v-ati gandit la o gradina special conceputa pentru plante de ceai, timpul nu este pierdut. Veti constata cu placere ca plantele dumneavoastra sunt mult mai aromate decat cele achizitionate din marile magazine.

Totodata nu sunt greu de intretinut, cresc destul de repede si sunt foarte sanatoase.

Cele mai multe plante pentru ceai sunt foarte fericite daca au parte de razele soarelui in cantitati moderate. Un loc unde lumina acestuia ajunge aproximativ sase ore pe zi este perfect pentru amplasarea unei gradini de plante aromatice pentru ceai.

Crescand aceste plante direct pe pamant, fara straturi situate la un nivel mai inalt, riscati ca plantele din jur sa fie sufocate de raspandirea rapida a celor pentru ceai. Pentru un bun control al cresterii puteti sa folositi scanduri sau materiale plastice drept paravan, pentru a impiedica raspandirea in exces. puteti chiar sa folositi ghivece. In acest caz raspandirea nu ar fi o problema.

Melisa

Melisa este o planta perena rezistenta care se dezvolta usor fara a fi pretentioasa in legatura cu clima. Des folosita pentru ceaiuri si infuzii, melisa este in unele parti ale Americii considerata drept o planta daunatoare.

Este inrudita cu menta, forma ei semanand chiar foarte mult cu aceasta. Chiar si aroma este usor mentolata.

Ca multe alte plante folosite pentru ceai poate fi folosita fie proaspata sau uscata. Frunzele tinute la uscat au o aroma mai intensa. In conditiile in care creste pana la o inaltime de aproximativ 24 de centimetri trebuie ingrijita pentru a-i controla evolutia.

Musetelul

O planta anuala, unele soiuri facand totusi parte din categoria plantelor perene, musetelul creste pana la aproximativ 60 de centimetri inaltime si se dezvolta cel mai bine si in zonele cu mult soare dar si in cele partial umbroase. Solul care ii prieste este cel uscat si nisipos.

Ceaiul se prepara din florile de musetel. Chiar daca cel mai bine e sa uscati aceasta planta la soare, puteti opta si pentru ruperea cu tot cu tulpina si atarnarea acesteia cu floarea in jos, intr-un loc ferit de umezeala, pana cand frunzele devin sfaramicioase.

Iarba matei (Nepeta Cataria)

Nepeta Cataria sau iarba matei dupa denumirea populara este o planta folosita deseori pentru tratarea racelilor sau durerilor de stomac, inca din vremuri vechi.

Este o planta perena ce creste in locuri uscate si cu pamant nisipos.Inafara de a fi o planta folosita de medicina alternativa este si un bun insecticid pentru daunatorii care v-ar putea distruge legumele sau florile din gradina.

Frunzele, uscate sau proaspete, sunt folosite pentru ceaiuri. Cele uscate pot de asemenea sa va scape de molii.

Menta

Exista atat de multe specii de menta incat ati putea sa amenajati o gradina de ceai doar pentru aceasta planta. Pana in prezent se estimeaza ca exista peste 6.000 de varietati, iar numarul va continua sa creasca.

Dintre toate ierburile pentru ceai aceasta se raspandeste cel mai usor. Se dezvolta foarte bine in zonele cu pamant bogat in nutrienti si umbra partiala.

Sursa foto: 1

Articole asemănătoare

  • Tratamente naturiste cu frunze de dafin

    . In medicina naturista frunzele de dafin uscate sau proaspete sunt preparate sub forma de ceaiuri, infuzii sau tincturi, si le puteti culege si pregati acasa daca nu preferati sa cumparati preparatele direct din magazinele de specialitate. Se pot folosi intern sau extern pentru tratarea mai multor afectiuni.

  • Activitatile din gradina in luna noiembrie

    Activitatile din gradina nu se sfarsesc o data cu primele frunze cazute, nici macar cu cele din urma care imbraca pamantul.

  • Lacul artificial din gradina

    Asezati un recipient cu apa pe iarba din gradina. Veti fi surprinsi cat de repede se aduna mierlele, vrabiutele sau gazele pentru a-si potoli setea

  • Cum trebuie udate corect rosiile?

    O alimentare cu apa corespunzatoare si in doze echilibrate este reteta secreta pentru rosiile aromate din gradina. Pamantul nu trebuie lasat

  • Plante aromatice din propria gradina

    Odata cu venirea toamnei activitatile din gradina sunt tot mai rare. Plantele asteapta venirea iernii pentru a se odihni dupa un sezon productiv si gradinarii zabovesc ceva mai mult timp in casa, admirand peisajul ruginiu de toamna din fata casei.


Warning: fopen(cache/d602657441009c637e89816c45f571aa) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139