Canneles de Bordeaux
Ingrediente:
2 cani lapte
260 g zahar
1 baton de vanilie, zdrobit (aprox. 25-30 gr)
56 gr unt
170 gr faina
2 galbenusuri de ou
3 lingurite rom negru
unt pt ungerea formelor
Preparare:
Incalzeste cuptorul la 190C.
Intr-o cratita se incalzesc laptele, zaharul, vanilia si untul (pana incep sa fiarba). Lasa-le sa se raceasca de tot si scoate batonul de vanilie.
Cand laptele s-a racit de tot, adauga galbenusurile si apoi treptat faina. Amesteca aluatul pana devine moale si fara cocoloase.
Unge cu unt formele si lasa-le sa stea 2-3 minute. Pune cu lingurita aluat in forme, pana sus.
Se lasa la copt cam 1 ora si jumatate. Poti sa verifici daca sunt gata dupa 1 ora si 20 minute: la fiecare 5-10 minute scoate repede o forma din cuptor si scoate prajitura ca sa vezi daca crusta dinauntru este maro; baza prajiturelelor prinde o culoare maro inchisa asa ca e destul de greu de vazut daca s-a copt sau nu. Nu le scoate prea devreme din cuptor. Trebuie sa stea destul de mult ca sa se coaca.
Articole asemănătoare
-
Vinul din Lumea Veche VS Vinul din Lumea Noua
Cele mai nobile vinuri din lume se disting prin stil, culoare si consistenta, iar inainte de toate printr-un gust desavarsit.
-
Marea Duna a lui Pyla, Franta
Regiunea sud-vestica a Frantei are multe de aratat cand vine vorba de atractii turistice naturale.
-
Natura, resursa miraculoasa de vitamine si minerale
Cu totii stim ca este mult mai bine sa mancam fructe si legume decat sa luam cateva pilule ce contin vitamine si minerale. Ce ar trebui sa stim insa mai exact este aportul pe care il aduc fructele si legumele comparativ cu pilulele si bineinteles procesul de metabolizare.