Calathea zebrina (Maranta zebrina)

Denumire stiintifica
Calathea zebrina (Maranta zebrina)

Denumire populara
Calatea zebra

Frunza este ovala, cu lungimea de 30-35 cm, cu suprafata catifelata de culoare verde deschis, cu dungi late mai inchise la culoare pe directia nervurilor si cu reversul purpuriu.

Ingrijire
Cea mai delicata operatiune o constituie udarea: pamantul trebuie mentinut reavan, iarna apa trebuie sa fie caduta, daca pamantul se usuca este necesara introducerea ghiveciului intr-o cada cu apa. In perioada verii planta se pulverizeaza zilnic cu apa nu prea rece. Fertilizarea se aplica bilunar, primavara si vara, cu solutii slabe de ingrasamant. Transplantarea se executa la interval de 2-3 ani, in timpul primaverii.

Articole asemănătoare

  • Trei plante pentru o incapere intunecoasa

    Calathea este o planta frumoasa si gata sa va atraga atentie datorita modelelor diferite de pe frunze, una dintre cele mai bune optiuni mai ales pentru birourile cu lumina artificiala si spatiile umbrite.

  • Calathea (C. Makoyana)

    C. Makoyana este considerata cea mai frumoasa specie a acestui gen. Poate atinge inaltimea de 40-50 cm. Frunzele sunt mari, sustinute de petioli rigizi, de culoare rosie, cu limbul ferm, oval sau lanceolat, usor asimetric. Culoarea frunzelor este verde deschis, cu nuanta argintie, fiind marcate, de-a lungul nervurilor secundare, de pete alungite, de marimi diferite, verde-oliv pe fata superiaora si purpurii pe reversul frunzelor.

  • Calathea ornata

    Foliajul este verde inchis, cu reversul purpuriu. Nervatiunea este roz pal la inceput si alba, pe masura imbatranirii frunzelor. Varietatea sanderiane prezinta frunze in forma de lance, de culoare verde inchis, cu nervuri portocalii.

  • Calathea picturata

    Frunzele sunt mari, in forma de pana, cu pete in doua nuante de verde. Varietatea prezinta frunza argintie pe fata superioara si violet pe revers.

  • Maranta(M. leuconeura - Maranta bicolor)

    Este una dintre cele mai frumoase plante decorative prin frunze, dar si una dintre cele mai putin rezistente la conditiile de camera. Este confundata cu Calathea, deosebindu+se prin aceasta prin talia mai mica si cresterea usor taratoare a lastarilor. Are frunzele petiolate, larg ovale, cu un dinte scurt in varf. Fata superioara a frunzei are culoarea verde deschis, cu pete maronii, iar reversul purpuriu.


Warning: fopen(cache/bfb6bcc342161266727342db16bddfd5) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139