Bavarezi cu ciocolata
Ingrediente: 250 ml lapte, 1 plic vanilie, 120 g ciocolata sau 2 linguri cacao, 4 oua, 3-4 foi gelatina, 300 g frisca batuta, 200 g zahar. Preparare: Laptele se fierbe cu ciocolata taiata bucatele, 3-4 minute. Se amesteca cu ouale batute cu telul si, cand incepe sa se ingroase, fara sa fiarba, se ia de pe foc si se adauga gelatina inmuiata inainte in apa rece. Cand s-a racit se amesteca cu frisca, apoi se pune intr-o forma de sarlota sau in forme diferite si se da la frigider. Cand s-a inchegat bine se rastoarna pe un platou si se orneaza cu frisca. Pentru a iesi mai usor din forma, se baga forma in apa fierbinte.
Articole asemănătoare
-
Lapte cu ciocolata si piper cayenne
De ce sa nu va jucati cu o reteta clasica, adaugand mirodenii si un pic de aroma picanta intr-o cana de lapte cu ciocolata? Doar pentru cei care prefera gustul iute. Cat mai iute.
-
Bautura fierbinte cu whiskey si ciocolata neagra
Ciocolata neagra este un adevarat miracol pentru sanatate: ajuta creierul sa functioneze mai bine, mentine sanatatea si tineretea pielii, ofera organismului antioxidanti si ne da mai multa energie in fiecare zi. Si atunci de ce sa nu ne bucuram de ea si intr-o cana alaturi de whiskey, lapte si putina scortisoara?
-
Milkshake usor picant cu ciocolata
Un milkshake cu gust de vanilie sau ciocolata este o alegere foarte buna mai ales in zilele calduroase, dar cu putin piper cayenne (dupa gust) devine o bautura surprinzatoare, cu note picante, intense.
-
Lapte cu ciocolata si mirodenii
Laptele fierbinte cu o portie generoasa de cacao sau ciocolata rasa este o reteta deja banala, dar adaugand nucsoara, susan, scortisoara si ghimbir rezultatul va fi o bautura cu arome exotice.
-
Deserturi gustoase. Tort de ciocolata cu dulceata de portocale
Ceva dulce preparat pentru un sfarsit de saptamana poate fi un tort gustos. Va propunem sa va bucurati alaturi de cei dragi savurand un tort de ciocolata cu dulceata de portocale.