Bauturi speciale. Lichior de cafea
Lichiorul de cafea constituie o bautura rafinata, cu care va puteti impresiona musafirii atunci cand acestia va viziteaza.
Ingrediente:
1 litru de rachiu de vin
22 bucati de zahar
22 boabe de cafea prajite
1 baton de vanilie
2 portocale
Mod de pregatire:
In cele doua portocale se fac mici gauri prin care se introduc boabele de cafea, astfel incat acestea sa stea intre coaja si pulpa fructului.
Se pun portocalele intr-un borcan mare si se acopera cu rachiul, zaharul si vanilia.
Se acopera ermetic si se macereaza timp de 44 de zile.
Din timp in timp, se misca borcanul.
La sfarsitul acestei perioade, se amesteca lichiorul rezultat cu zeama celor doua portocale, apoi se strecoara.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Cocktail de iarna cu vodca si lichior de cafea
Dens, cremos si consistent, cu gust puternic si aromat, este un cocktail usor de pregatit si acasa, bun mai ales in zilele friguroase.
-
Cocktail cu lichior de cafea si cafea neagra
O bautura cu gust intens de cafea si note de lichior, buna pentru zilele mai reci ale anului.
-
Cocktail cu bere neagra si cafea
Un amestec de lichior de cafea, bere neagra plina de aroma si personalitate, gheata si putin Aperol, totul completat de un alt lichior italian traditional, este un cocktail pentru ocazii speciale.
-
Cocktail cu lichior de cafea si vodca
Cu gustul puternic de cafea si note de vodca, este un cocktail versatil si bun pentru numeroase ocazii.
-
Cocktail dulce cu lichior de cafea si vanilie
O reteta pentru cei care vor o bautura dulce, catifelata, cremoasa, un veritabil desert cu o doza serioasa de alcool de calitate.