Bambus norocos

Bambusul este considerat a fi o planta ce aduce noroc daca tinem seama de principiile feng shui. In chineza, cuvintele "rugaciune" si "bambus" se aseamana foarte mult, existand credinta ca prezenta unui bambus in casa poate spori puterea rugaciunilor.

 

Regulile de care trebuie sa tineti cont atunci cand cumparati o astfel de planta (care nu este tocmai un "bambus", ci o specie de Dracaena - mai precis Dracaena sanderia), sunt acestea:


- verificati ca tulpina sa aiba cateva radacinute, daca il luati intr-un vas cu apa; daca il cumparati deja plantat in ghiveci, verificati daca pamantul este umed;

- tulpina sa prezinte  un aspect sanatos, fara leziuni.

 

Cel mai bine este sa alegeti plante cu 3 sau 8 crengute pentru ca acestea sunt numere norocoase in feng shui. Daca planta are 8 crengute, este bine ca doua dintre ele sa fie ondulate.

 

Planta se plaseaza aproape de fereastra, dar nu in soare direct. Daca umiditatea este mare, inca doua zile de la momentul cumpararii nu udati deloc. Astfel ii permiteti sa se adapteze la noul mediu. Atentie, unele varietati sunt toxice moderat pentru animale, tineti ghiveciul cat mai departe de locul de joaca al catelului sau pisicii, care ar putea fi tentate sa atenteze la noul decor.

 

Pentru ca planta sa aiba un aspect deosebit puteti lega crengutele cu panglica, dar cu atentie sa nu strangeti prea tare. Bambusul se raneste usor.

 

Dupa ce planta s-a adaptat la noul mediu o puteti uda si muta acolo unde doriti sa o asezati definitiv. Lumina indirecta este cea mai potrivita pentru bambusul norocos.

 

Bambusul este una dintre acele plante care pot fi crescute fara sol. Cu apa de buna calitate, ferita de soare direct, planta se va dezvolta bine. Puteti folosi apa de la robinet, dar numai dupa ce o lasati 24 de ore intr-un vas astfel incat clorul sa se poata  evapora . 

 

Daca bambusul este tinut in apa, aceasta  trebuie schimbata periodic si puteti adauga acelasi ingrasamant care se foloseste pentru plantele de acvariu, dar nu foarte des. Acest tip de cultura a unei plante, fara pamant, ci doar cu apa bogata in substante nutritive, se numeste cultura hidroponica.

 

Bambusul poate creste pana la 70 cm. Daca il aveti plantat in sol trebuie pastrat umed si nu necesita ingrasamant pentru ca isi extrage din el toate substantele necesare.

 

In cazul unei hraniri in exces crengutele capata un aspect nesanatos, galben. In cazul in care crenguta s-a ingalbenit trebuie s-o taiati pentru ca nu este un proces reversibil. Taierea zonei afectate se face profilactic, pentru a impiedica raspandirea unor boli.

 

Bambusii sunt adesea spiralati. Ei cresc orientandu-se dupa lumina, de aceea este simplu sa obtineti chiar dumneavoastra spirale, rotind periodic ghiveciul sau vasul cu apa.  Cu putina rabdare veti reusi sa obtineti spiralele dorite. 

Gradinamea.ro


Articole asemănătoare

  • Cinci lucruri pe care (poate) nu le stiati despre bambus

    Bambusul este o planta cu adevarat miraculoasa: creste surprinzator de rapid, tulpinile sunt rezistente la socuri si presiune, dar in acelasi timp elastice, este comestibil, utilizat in medicina traditionala orientala, are puternice proprietati antibacteriene.

  • Curiozitati plante.

    Bambusul este planta care in climatul natural creste si se dezvolta cel mai rapid. Intr-o ora tulpina de bambus creste cu 2-3 cm, iar intr-o zi cu 1,5 m

  • Decor cu plante pentru intreaga casa

    Asa cum suntem obisnuiti cu plantele de interior la birou sau in camera de zi de acasa, tot asa ar trebui sa decoram cu plante si interiorul baii.

  • Dracaena sanderiana

    Planta este ceva mai mica decat celelalte din specia ei, are frunzele cenusii verzi, cu cate o dunga alb crem pe margini.

  • Vase decorative pentru orhidee

    Tesute de mana intr-un model complicat, aceste cosuri din bambus sunt potrivite pentru orice tip de orhidee in ghiveci. Ele sunt perfecte atat pentru interior, cat si pentru gradina.


Warning: fopen(cache/6633ee256929deb6e92f43ce18dc4351) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139