Ati primit sau cumparat trandafiri?
Trandafirii pot fi pastrati mai mult timp daca aveti grija sa taiati din tije aproximativ doi centimetri, apoi lasati sa curga peste tije apa in jet continuu timp de cateva minute. Se aseaza in vaze inalte, cu apa calduta, in care se adauga putina zeama de lamaie. Apa se schimba zilnic. Inainte de a se pune in vaza pot fi tinuti 1-2 ore intr-o camera cu temperatura foarte scazuta. Trandafirii nu vor fi pusi alaturi de alte flori deoarece grabesc ofilirea acelor flori.
Prin hibridizari s-au produs importante schimbari in aspectul trandafirilor. De la numai cinci petale cate aveau si cate au si speciile salbatice, au ajuns la un numar mult mai mare.
Numarul de varietati este foarte mare, culorile sunt fabuloase, de la alb la violet inchis, cu multiple combinatii coloristice intermediare.
In general, dupa ce a fost cules, trandafirul rezista aproximativ o saptamana, dar se poate ofili si dupa numai o zi-doua, daca nu este bine ingrijit.
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Cinci trucuri pentru trandafiri mai frumosi
Primul pas foarte important este sa alegeti de la bun inceput un loc din gradina unde viitoarea tufa de trandafiri sa aiba cat mai mult soare pe toata durata zilei, pentru ca florile sa fie numeroase, in nuante vii si (daca este un soi cu parfum puternic) aroma intensa.
-
Cinci motive pentru care este bine sa bei suc de morcovi
Cu multa vitamina A, C si antioxidanti, sucul proaspat de morcovi (simplu, cu putina miere sau cu putin suc de portocale) este foarte bun pentru a intari sistemul imunitar, mai ales in apropierea anotimpului rece, cand apar si gripele de sezon.
-
Aprikola - trandafirii de culoarea piersicilor
O varietate cu flori mari, rezistente si usor de ingrijit
-
Ingrijirea gradinii in luna septembrie
Tunsul gazonului, taierea gardului viu, ingrasamant pentru trandafiri sau plantarea bulbilor
-
De ce este sanatos sa consumam fructe ?
Fructele se numara printre alimentele cele mai delicioase de pe Pamant si spre deosebire de altele sunt produse in mod natural pentru a fi consumate.