Alocasia
Planta este decorativa prin frunzele foarte mari, care ating un metru lungime, sagetate, si care sunt sustinute de un petiol puternic.
Aceste plante necesita multa lumina, dar nu suporta razele directe ale soarelui.
Se dezvolta foarte bine intr-un amestec de nisip, mranita si pamant de gradina.
In timpul iernii se uda mai rar, iar vara mai des, stropind planta cel putin odata pe zi. Transplantarea se face anual, incepand din luna martie pana in luna mai.
Inmultirea plantelor se face mai usor prin despartirea lastarilor de la baza plantei. Seva si fructele sunt toxice, de aceea se recomanda amplasarea ghivecelor in locuri inaccesibile copiilor.
Cele mai raspandite sunt:
-Alocasia macrosshiza, plante cu o dezvoltare spectaculoasa, recomandate pentru decorarea holurilor
-Alocasia sanderiana, care prezinta frunze sagetate, colorate in verde metalic, cu nervuri late argintii si cu marginile ondulate. Ambele sunt sensibile la atacul paiajenului rosu.
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
5 plante arhitecturale pentru interiorul locuintei tale
Conceptul de “plante arhitecturale” (engl. Architectural plants) a fost intrebuintat pana acum la scara redusa in Romania, patrunzand relativ recent in vocabularul specialistilor din domeniul decoratiunilor interioare.
-
Decor cu plante pentru intreaga casa
Asa cum suntem obisnuiti cu plantele de interior la birou sau in camera de zi de acasa, tot asa ar trebui sa decoram cu plante si interiorul baii.
-
Alocasia macrorrhiza - eleganta si impunatoare
Vara se poate uda, functie de cantitatea de lumina si caldura de care dispune, la fiecare 2-3 zile. Iarna se multumeste cu o udare pe saptamana.
-
Un spectacol de plante intr-o mini-gradina cu apa
Crearea unei mini gradini acvatice este o activitate placuta, dar care pune la incercare indemanarea fiecarui gradinar. Pana si o ceasca de ceai sau un butoi pot gazdui o mica gradina...