Alimentatia naturista, o speranta pentru oricine
Naturistii ofera cateva sfaturi demne de luat in considerare pentru o alimentatie naturista si sanatoasa:
In alimentatia cruda se afla secretul sanatatii pe care il cautam mereu, deoarece bolile de care sufera oamenii sunt determinate in mare masura de alimentatie si pot fi vindecate cu ajutorul unei alimentatii corecte.
Cei care isi doresc sa slabeasca, ar trebui sa utilizeze o alimentatie formata numai din cruditati, eliminandu-se astfel senzatia de foame si se evitandu-se sarea. Prin cruditati, toate toxinele sunt dizolvate si eliminate.
Alimentatia naturista presupune consumarea de alimente crude, proaspete : legume, verdeturi, alge, cereale, lactate nefierte, oua, miere si sa nu se consume : zahar, sare, paine alba, coloranti si nici un fel de alimente preparate termic.
Se recomanda reducerea sau renuntarea la grasimile de origine animala, produse sarate, afumate si conservate precum si reducerea treptata si apoi renuntarea la fumat si consumul de alcool, acolo unde este cazul.
In timpul alimentatiei naturiste trebuiesc evitate razele solare (in special intre orele 11-15), razele ultraviolete, trebuie evitat stresul, cuptorul cu microunde.
Nu trebuie sa mancati repede (masa de seara trebuie sa fie cea mai usoara) sau sa beti lichide in timpul mesei ; trebuie insa sa consumati 2 l de apa pe zi din care 2 pahare dimineata pe stomacul gol.
Consumati fructe si legume crude cel putin de doua ori pe zi. Fructele se mananca intotdeauna primele pentru a asigura o digestie mai buna intre mese.
Daca veti consuma produse din cereale, aveti grija sa nu le strictati principiile nutritive prin modul de preparare.
Nu se recomanda consumarea multor feluri de mancare la o masa. Acordati mare atentie combinarii alimentelor (exemplu : combinati carnea cu salata de cruditati, nu cu cartofi).
Este indicat sa cresteti cantitatea de alimente bogate in vitamine si minerale, acestea avnd in structura lor principii vii, enzime, care ajuta organismul sa se dezvolte si sa functioneze normal.
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Smoothie cu nucsoara si lapte de migdale pentru un somn linistit
Parfumata, nelipsita in multe retete de desert, nucsoara nu ofera doar un gust special, intens, dar are si surprinzatoare efecte relaxante, odihnitoare. Incarcata de antioxidanti, cu minerale si vitamine, nucsoara poate fi folosita intr-o reteta pentru un somn mai bun si mai linistit.
-
Salata de fructe pentru un sistem imunitar rezistent
Plina de vitamine si gusturi dulci-acrisoare, aromata si incarcata de aromele toamnei tarzii, este o reteta pentru un desert sanatos sau o gustare ce ne va umple de energie. In plus ajuta sistemul imunitar sa fie mai puternic.
-
All My Loving, un trandafir pentru cei pretentiosi
Cu boboci mari, dubli, de un roz intens care poate sa bata in purpuriu deschis, acest trandafir teahibrid numit dupa o celebra piesa The Beatles este relativ usor de cultivat si intretinut, iar frumusetea lui il face sa fie o alegere buna pentru oricine.
-
Ridichea neagra in medicina traditionala
Poate ca nu este tocmai pe gustul tuturor - ridichea obisnuita, rosie, este cu siguranta mult mai populara - insa ridichea neagra nu este fals asociata in general tratamentelor naturiste. Cunoscatorii o folosesc pentru tratarea anemiei, ca un remediu naturist eficient in gripe si raceli, pentru efectele sale diuretice si detoxifiante, fiind adesea asociata cu mierea de albine.
-
Varza rosie in medicina naturista
Consumata adesea sub forma de salata (simpla sau cu morcovi, telina, mere), murata, coapta sau calita, varza rosie nu este doar foarte gustoasa ci si un aliment plin de vitamina A, B1, B6, E, multe fibre, multe minerale, asa ca in afara utilizarii in gastronomie o vom intalni adesea in medicina traditionala, naturista, fiind recomandata pentru prevenirea si tratarea mai multor afectiuni.