20 de sfaturi pentru slabire
Bulimia consta intr-o manifestare de pierdere a controlului in privinta comportamentului alimentar in timpul ingestiei de alimente si provocarea vomei dupa aceea.
Persoanele cu bulimie au o alimentatie haotica, urmata de vomismente autoinduse. Aceste persoane au o mare pofta de dulciuri, pe care le consuma pentru a umple golul existentei. Se gandesc tot timpul la problemele alimentare si pot avea simptome depresive ca : stima de sine scazuta, tristete, tulburari de somn, lipsa de spranta.
Pentru bulimia nervoasa criteriile de diagnostic sunt:
-episoade bulimice repetate, cel putin 2 astfel de episoade timp de cel putin 3 luni
-pierderea controlului in timpul ingestiei alimentare
-comportamente compensatorii repetate in vederea prevenirii cresterii in greutate
-autoevaluarea afectata de forma corpului si de greutatea corporala
Anorexia consta intr-o dorinta intensa de a fi slab mereu si astfel de a incerca neincetat pastrarea unei greutati corporale scazute. Persoanele care sufera de anorexie au o imagine deformata despre propriul corp, crezand ca sunt grase chiar si atunci cand au mult sub greutatea normala.
Criteriile de diagnostic pentru anemia nervoasa sunt :
*o greutate corporala mai mica cu 15% fata de greutatea normala
*teama intensa de a se ingrasa
*distorsiuni ale imaginii propriului organism
*absenta a minimum 3 cicluri menstruale consecutive
Preponderenta anorexiei la femei este intre 0,5% (in cazul unor criterii stricte de definire) si 3,7% (in cadrul unor criterii mai largi), iar in cazul bulimiei estimarile asupra preponderentei sunt intre 1,1 si 4,2%.
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
(P) Sfaturi pentru momentul când bebeluşului îi apar dinţişorii
Dinţii bebeluşului (dinţii de lapte), reprezintă dentiţia temporară, formată din 20 de dinţi (8 incisivi, 4 canini şi 8 molari).
-
Masca naturala cu iaurt si zeama de lamaie pentru tenul acneic
O masca facuta in casa este intotdeauna benefica pentru ten, deoarece contine numai ingrediente naturale, cu actiuni folositoare. Va propunem sa incercati masca cu iaurt si zeama de lamaie pentru tenul acneic.
-
Conserve. Sos salsa de legume pentru sezonul rece
Un sos ideal pregatit in propria bucatarie cu o varietate de legume si bogat in vitamine este sosul salsa de legume pentru sezonul rece. Bucurati-va de gustul exotic al acestui sos, folosindu-l mereu la mancarurile preferate.
-
Masca cu suc de morcovi pentru hidratarea tenului
Pentru a beneficia de calitatile acestui suc de morcovi, va invitam sa incercati masca cu suc de morcovi pentru hidratarea tenului.
-
Masca de mere pentru tenul deshidratat
Marul este recomandat la prepararea mastilor pentru fata, deoarece dermatologii sustin ca aduce beneficii tenului deshidratat. Tenul deshidratat se caracterizeaza printr-o piele subtire, fragila, lipsita de elasticitate si de rezistenta. De aceea, pentru a ne hidrata acest tip de piele, trebuie sa ii acordam o atentie si o ingrijire deosebite