Zacusca de gogonele
Ingrediente:
2,5 kg gogonele
2 kg gogosari (rosii)
1 kg ceapa
0,5 l ulei
250 ml apa
2,5 kg rosii sau suc
Preparare:
Se pune uleiul cu ceapa pe foc pana fierbe. Se pun gogonelele taiate mici, gogosarii taiati feliute si apa, iar cand a scazut se pune sucul de rosii si se fierbe pana devine pasta. Se adauga sare, piper si 1 lingurita de zahar. Se pune fierbinte in borcane si se mai baga putin la cuptor.
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Ghebele, printre ciupercile preferate ale romanilor
Pe teritoriul tarii noastre au fost identificate peste 200 de specii de ciuperci comestibile. Dintre acestea, multe sunt cunoscute doar de specialisti, altele insa au intrat de generatii in bucataria romaneasca.
-
Delicii de iarna. Zacusca de fasole cu gogosari
Dintre deliciile iernii savurate in zilele friguroase, o zacusca de sezon este numai buna de preparat acasa. Va propunem sa incercati reteta de zacusca de fasole cu gogosari.
-
Salata de iarna cu gogonele, gogosari si mustar
O salata speciala pentru perioada de iarna este salata cu gogonele, gogosari si mustar.
-
Zacusca de morcovi
Pentru cei care s-au obisnuit cu traditionala zacusca de vinete, acum pot incerca si o alta noua, cu un gust deosebit: zacusca de morcovi.
-
Zacusca de vinete
Ingrediente: 5 kg vinete 5 kg ardei grasi sau gogosari rosii...