Zacusca
Ingrediente:
5 vinete
5 gogosari
7 ardei grasi
2 kg rosii
400 g ceapa
ulei
sare
piper
Preparare:
Vinetele, gogosarii si ardeii se coc, se curata si se lasa sa se scurga. Ardeii si gogosarii se curata de cotoare si seminte si se taie felii. Vinetele se toaca. Ceapa se taie fin si se lasa la prajit in ulei pana se inmoaie. Se adauga vinetele tocate, gogosarii, ardeii si zeama de la rosiile fierte, tocate si strecurate. Se pune sare dupa gust. Se lasa la prajit, amestecand continuu pana cand scade.
Cand este gata, se umplu borcanele pe 3/4, se acopera cu celofan, se leaga si se fierb in baie de apa circa 25 de minute. Dupa ce s-au racit in apa in care au fiert, borcanele se pun intr-un loc racoros si uscat.
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Delicii de iarna. Zacusca de fasole cu gogosari
Dintre deliciile iernii savurate in zilele friguroase, o zacusca de sezon este numai buna de preparat acasa. Va propunem sa incercati reteta de zacusca de fasole cu gogosari.
-
Bucatariile lumii. Bucatele traditionale ale Rusiei
Marile bucatarii ale lumii sunt caracterizate prin originalitate, prin gusturi si arome unice, si mai ales prin retete mostenite din vechime, devenite traditionale pentru acele spatii. Nu era posibil ca asemenea obiceiuri culinare sa nu apara in estul Europei, pe teritoriul Rusiei de astazi, unde
-
Zacusca cu vinete si ciuperci
Odata cu aparitia toamnei, culegem roadele acestui anotimp minunat, pregatind totodata si conserve delicioase. Asadar, pentru a va bucura din plin de aceste roade, va propunem sa preparati zacusca cu vinete si ciuperci.
-
Zacusca picanta cu vinete si gogosari
Dintre numeroasele delicii ale toamnei, va invitam sa pregatiti zacusca picanta cu vinete si gogosari. De indata ce veti servi musafirii cu aceasta zacusca, acestia vor fi incantati sa descopere o combinatie inedita de gusturi si arome delicioase.
-
Toamna - sezonul conservelor
Toamna este sinonima cu belsugul fiindca reprezinta sezonul in care cele mai multe dintre fructe si legume ajung la varsta maturitatii.