Vinegreta cu busuioc, parmezan si usturoi
Ingrediente:
cateva frunze de busuioc
50 ml otet de vin alb sau rosu
2-3 catei usturoi, zdrobiti
1 lingurita cu varf parmezan ras
100 ml ulei de masline
1 varf de lingurita sare
piper negru macinat dupa gust
Mod de preparare: puneti in blender busuiocul, otetul, usturoiul si parmezanul, mixand totul foarte bine. Se adauga treptat ulei, amestecand mereu, se condimenteaza cu sare si putin piper. Se foloseste imediat sau se tine intr-un recipient inchis ermetic, la rece.
Foto: publicdomainpictures.net
Articole asemănătoare
-
Morcovi in crusta de parmezan si usturoi
O gustare indrazneata prin combinatia dulcetii de morcov cu parmezan si iuteala aromata a usturoiului.
-
Delicii de Paste. Cotlet de miel la cuptor cu rozmarin si usturoi
Chiar daca nu va incanta atat de mult carnea de miel, puteti totusi sa gustati macar o mica portie din friptura apetisanta de miel la cuptor cu rozmarin si usturoi.
-
Tarta de rosii cu ceapa si usturoi
O tarta delicioasa pe care o puteti prepara la masa de pranz este tarta de rosii cu ceapa si usturoi.
-
Tarta mediteraneana cu rosii, mozzarella si oregano
O specialitate culinara foarte apetisanta este tarta mediteraneana cu rosii, mozzarella si oregano.
-
Tocanita de vara cu rosii, dovlecei si usturoi
O mancare de vara savuroasa pentru un pranz bogat este tocanita de vara cu rosii, dovlecei si usturoi.