Usturoiul - un remediu natural stravechi

 Usturoiul (Allium Sativum) este o planta intrebuintata din vremuri stravechi ca remediu magic si medical. Utilizarea in scop culinar isi are inceputul cu sute de ani in urma si s-a datorat aromei sale puternice.

 

Unele dintre proprietatile curative ale acestei plante au fost demonstrate de medicina moderna in timp ce altele nu au fost inca dovedite, fiind sustinute numai de traditia populara.

 

Una dintre cele mai importante componente ale usturoiului este alicina, o substanta cu efect antibiotic crescut. Pe langa aceasta insa, contine de asemenea o cantitate mare de vitamine (printre care amintim vitamina A, B1, B2, C) si minerale: calciu, fosfor, sulf, magneziu, potasiu.

 

Usturoiul este un bun fortifiant, tonic muscular, detoxifiant, laxativ, bactericid care combate eficient parazitii intestinali. Aceasta planta are capacitatea de a scadea tensiunea arteriala, zaharul si colesterolul "rau "din sange si de a stimula sistemul imunitar. Consumul de usturoi previne tromboza arteriala si contribuie considerabil la prevenirea infarctului miocardic.

 

Studiile au aratat ca usturoiul lupta impotriva dezvoltarii tumorilor si reduce riscul cancerului de esofag, stomac si de colon. Insusi parintele medicinei, Hipocrate, a intuit aceasta intrebuintare folosindu-l pentru a trata cancerul de col uterin.

 

Pentru a beneficia de cele mentionate si de celelalte efecte pozitive trebuie sa il consumati cu regularitate (macar odata la 3-4 zile) in stare cat mai naturala. Praful de usturoi sau cel prajit intens nu echivaleaza din punct de vedere al proprietatilor cu cel brut.

 

Evitati consumul excesiv care va poate cauza arsuri la nivelul stomacului. Persoanele care dezvolta reactii alergice il vor exclude obligatoriu din alimentatie respectand indicatiile medicilor.

Articole asemănătoare


Warning: fopen(cache/64e0a18d9a2c1d7ae104cb034523a42c) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139