Untul de arahide, o optiune alimentara sanatoasa

Untul de arahide este un aliment realizat din arahide uscate si prajite, de consistenta pastoasa., care poate fi folosit atat ca o gustare, intins pe paine, cat si in feluri mai elaborate de mancare. Chiar daca se intalneste cu deosebire in bucataria americana, olandeza, britanica sau in anumite tari din Orientul Indepartat, preparatul este prezent si pe meleagurile noastre.

Cat este de sanatos si care sunt punctele sale slabe, au relevat mai multe studii efectuate in domeniul nutritiei. O concluzie general valabila ar fi cantitatea sporita de acizi grasi benefici, vitamine esentiale, proteine si minerale pe care o pune la dispozitie. Untul de arahide este bogat si in fibre alimentare care regleaza nivelul de colesterol si de zahar din sange.

Persoanele care includ produsul moderat in alimentatie sunt mai putin susceptibile sa dezvolte afectiuni de inima decat celelalte. S-a raportat chiar ca anumiti nutrienti din unt, printre care acidul folic si resveratrolul, ar fi foarte eficienti in prevenirea cancerului.

Atentie insa carui produs ii oferiti incredere, cumparati numai varietatile “sanatoase”, cu cat mai putine adaosuri nefolositoare (E-uri, chimicale, etc) pe eticheta. Astfel, veti avea parte de energie, de un tranzit intestinal fara complicatii si de senzatia de satietate.

Din punct de vedere caloric, untul de arahide este un aliment dens, si prin urmare trebuie consumat in cantiti reduse. Cantitatea zilnica recomandata este de una, maxim doua linguri, daca te procupa sa iti mentii silueta la forma dorita.

Untul de arahide non organic provine adesea din recolte care au fost cultivate prin rotatie cu bumbac tratat cu substante toxice. In aceasta situatie, reziduurile chimice de la culturile de bumbac sunt transferate la culturile de arahide din urmatorul an. 

Sursa foto

I. C.

Articole asemănătoare

  • Milkshake cu unt de arahide si scortisoara

    Un milkshake usor de pregatit acasa, pentru care veti avea nevoie de 2-3 banane bine coapte (tinute la congelator pentru 20 de minute inainte de a fi taiate), unt de arahide cremos, lapte de cocos, putina scortisoara, putina miere sau sirop de artar. Rezultatul? O bautura dulce, aromata, parfumata, perfecta cu putina gheata.

  • Smoothie cu lapte de migdale si unt de arahide

    Un smoothie cremos si aromat, bun pentru digestie, un somn mai odihnitor si o stare generala de bine. Mai ales daca va place sa va bucurati de untul de arahide de calitate, intr-un sandvis sau pur si simplu ca o gustare.

  • Smoothie cu unt de arahide si cafea

    O bautura cu gust intens de cafea aromata si unt de arahide cremos.

  • Smoothie cu unt de arahide si cacao

    Un smoothie consistent, plin de gust, ce poate inlocui un desert clasic, o bautura dominata de notele de arahide si parfumul de cacao. Atentie insa, este o reteta cu multe calorii.

  • Smoothie cald cu lapte vegetal, pere si unt de arahide

    Aromat, dulce, cu multe vitamine, perfect pentru cei care prefera untul de arahide.


Warning: fopen(cache/e4ae7f49cfc3112b8f136fd807d8188e) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139