Untul – aurul din bucatarie
Foarte fin si de culoare usor galbuie, untul a fost inca din trecut un ingredient nelipsit din bucatarie. La fel se intampla si astazi, deoarece acesta da un gust minunat daca este corespunzator folosit, tuturor felurilor de mancare.
Inca de la sfarsitul secolului XVIII s-a vorbit si s-a celebrat "Grande Cuisine" franceza. Tot de atunci au iesit si mai bine la iveala calitatile untului, deoarece s-a observat faptul ca acesta accentueaza aroma delicateselor fine din aceasta parte a Europei. In aceasta perioada untul nu mai reprezenta o descoperire, deoarece era deja binecunoscut.
Inca de mii de ani acesta face parte din seria alimentelor preferate de oameni. Produsul a fost descoperit in mod intamplator de diversi calareti, care purtau la ei intr-un recipient lapte si care dupa un drum lung si parcurs in viteza descopereau ca in loc de lapte ramanea zerul si o anumita grasime hranitoare si foarte buna la gust.
Nu a mai durat mult si s-a inventat forma fina a untului tartinabil a carei reteta este urmatoarea: laptele se varsa intr-un bol si se lasa pana se formeaza un strat de smantana. Acesta se ia cu grija si se pune intr-un alt recipient, se bate pana cand se separa grasimea, apoi se amesteca pana se omogenizeaza si capata acea culoare aurie.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
La ce putem folosi sucul de lamaie
Aromat, acrisor, plin de vitamine, utilizat pentru sosuri sau prajituri, pentru a oferi un plus de gust ceaiului sau intr-un cocktail, banalul suc de lamaie, proaspat stors din fructe bine coapte si parfumate, poate fi folosit in casa si pentru curatenie.
-
Cum puteti folosi resturile din bucatarie in gradina
Cojile de ou ajung invariabil sa fie aruncate, dar pot fi utilizate in gradina pentru a oferi pamantului un plus atat de necesar de calciu, fie ingropate in sol in apropiere de flori, legume sau arbusti, fie tinand cojile in apa si folosind apoi lichidul pentru a stropi gradina.
-
La ce puteti folosi cojile de citrice
Pot fi confiate, rase pentru a fi folosite in bucatarie, pot fi utilizate in prepararea unor lichioruri de casa, dar banalele coji de citrice (indiferent ca este vorba de lamai, mandarine, portocale sau grepfrut) pot avea numeroase alte utilizari in casa si gradina.
-
Trucuri si idei pentru gradina
Puteti folosi resturile de legume si fructe din bucatarie pentru a fertiliza pamantul din gradina. Cojile de banana, de ou, de legume, bucatelele ramase, cotoarele de mar se pun in blender, se mixeaza bine, iar amestecul se toarna in gropite sau santuri mici sapate in gradina. Se acopera si se lasa pentru cel putin o luna inainte de a planta altceva in acel loc.
-
Plantele aromatice in bucatarie
Usor de cultivat in gradina, balcon sau, de ce nu, in gradina, costa putin si ocupa foarte putin loc, reusesc sa schimbe radical gustul unui preparat, au numeroase vitamine si substante nutritive, iar cei cu experienta in arta gastronomica recomanda sa folosim cele mai multe plante aromatice cat mai proaspete.