Tratament naturist cu galbenele
Galbenelele sunt extrem de benefice organismului, indiferent de modul de utilizare. Acestea sunt recomandate sub forma de ceaiuri, cat si tinctura sau unguent.
Ceaiul de galbenele este recunoscut pentru calitatile sale terapeutice asupra intaririi imunitatii si reglarii functiilor metabolismului.
Ceaiul de galbenele trateaza gastrita si ulcerul gastric. Se recomanda 2 cani de ceai de galbenele pe zi, dimineata si seara.
Alta utilizare a ceaiului de galbenele este pentru tratarea gingiilor care sangereaza. Se clateste gura, dupa periaj, cu ceai de galbenele, pentru a reduce inflamatiile gingivale si pentru vindecarea mai rapida a infectiilor.
Infuzia de galbenele se prepara din 2 lingurite de floare uscata (fara codite) la o cana de apa fiarta. Se foloseste in tratarea acneei, inflamatiilor tenului sau a cancerului de piele intr-un timp indelungat. Galbenelele mai sunt folosite in tratamanetul extern ca cicatrizant si antiinflamator in tratamentul plagilor, arsurilor, degeraturilor si ulceratiilor. Se aplica comprese pe rani, arsuri sau ulceratii.
Tinctura de galbenele se obtine prin macerarea a 20 g flori de galbenele la 100 g alcool de 70 grade timp de 8 zile. Tinctura de galbenele folosita extern, protejeaza epiderma si o trateaza in caz de arsuri, rani, acnee, abcese, eczeme, degeraturi.
Alifia de galbenele are rolul de a mentine echilibrul hidric al epidermei si de a conferi catifelarea naturala a pielii datorita continutului bogat in vitamine.
Florile de galbenele sunt o adevarata sursa de vitamina C si substante proteice, motiv pentru care acestea sunt tot mai des utilizate in prepararea produselor cosmetice.
Sursa foto: fotobank.ru
Articole asemănătoare
-
Sase bauturi pentru un somn linistit si odihnitor
Laptele cald, cu sau fara miere, cu putina cacao (dar nu prea multa) este unul dintre remediile clasice pentru a avea o noapte linistita. Satura, potoleste pofta de a rontai o gustare plina de calorii, relaxeaza intregul corp, si putem alege la fel de bine laptele vegetal din soia sau migdale. Si in plus este o buna sursa de proteine si nutrienti.
-
Tratamente si remedii naturiste cu busuioc
Sub forma de infuzie calduta, preferabil fara indulcitor, busuiocul este folosit pentru a calma tulburarile digestive, este un adjuvant natural esential in cazurile de colita de fermentatie, indigestie, colici, balonare, si totodata stimuleaza digestia. Beti o cana de ceai pentru a reduce simptomele sau faceti preventiv cure de 2-3 saptamani, in care beti zilnic 1-2 cani.
-
Bautura fierbinte cu suc de portocale si mirodenii
Ne-am obisnuit cu sucul de portocale baut rece, dar o cana cu suc fierbinte, cu mirodenii, este nu doar o reteta inedita, ci si un tratament naturist si delicios pentru racelile de sezon. Si in plus intareste sistemul imunitar.
-
Bautura calda cu lamaie, ghimbir si miere
Buna pentru zilele friguroase, ca un tratament naturist atunci cand apar durerile in gat sau racelile usoare, este o combinatie clasica intre gustul acrisor de lamaie, dulceata mierii si notele picante de ghimbir. Si este la fel de buna cu un ceai verde sau de fructe in locul apei.
-
Cinci beneficii oferite de sucul de rodii
Un pahar de suc de rodii ofera organismului vitamina A, vitamina E, vitamina C si acid folic (aproape jumatate din necesarul zilnic), antioxidanti, nutrienti, un tratament naturist eficient sub forma unei bauturi delicioase si mai ales sanatoase.