Tort de biscuiti cu budinca si mere

Daca doriti sa-i surprindeti pe cei dragi de sarbatori cu un preparat delicios, noi va putem ajuta. Tortul de biscuiti cu budinca si mere reprezinta desertul ideal pentru zilele in care se reuneste familia, iar pe deasupra este simplu si usor de preparat.

Mod de preparare:

600 g biscuiti "Petit Beur" (2 pachete mari) se aseaza intr-o tava cu peretii inalti (3-4 randuri de biscuiti). Se fierbe un sirop din 800 ml apa, o cana de zahar si 3 linguri de cacao, se toarna fierbinte in tava peste biscuiti. Dupa ce s-a absorbit siropul se aseaza deasupra o crema de vanilie preparata dintr-un litru de lapte, o budinca de vanilie si trei linguri pline cu faina, o jumatate de cana de zahar sau putin mai mult - dupa gust - si o vanilie (in loc de faina se mai poate pune un plic de budinca).

Laptele nu se toarna tot de la inceput, depinde cat permite pentru a fi o crema groasa. De asemenea se pot fierbe budincile cu zahar si 800 ml de lapte, iar in cazul in care crema va fi prea groasa se mai adauga putin lapte.  Dupa ce se raceste, crema se incorporeaza treptat cu 200g de unt frecat cu 100g zahar pudra.

Peste crema de vanilie se pune un strat consistent de mere (aprox. 2 kg) rase pe razatoarea mare, stoarse bine si stropite cu zeama de lamaie, astfel merele isi vor mentine culoarea si nu se vor oxida.

Deasupra merelor se intinde un strat de frisca si se orneaza cu ciocolata rasa sau cu cacao presarata cu o sita. Inainte de a fi gustat, tortul se tine la frigider cateva ore.

Pofta buna !

Sursa foto

Articole asemănătoare


Warning: fopen(cache/b6fd4a6df53182a7b435698f53a7d4b0) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139