Supe. Supa de legume toscana
Preparatele din bucataria toscana au gusturi sofisticate, dar totodata simple si sunt preparate cu maiestrie, stiinta si pasiune.
Pentru supa de legume toscana, ingredientele necesare sunt cele de mai jos:
300 g paste fainoase mici
250 g fasole proaspata
150 g sfecla
1 felie de piept de porc afumat
1/2 varza creata
1/2 varza rosie
3 tomate
2 fire de praz
2 morcovi
1 ceapa
1 telina
1 catel de usturoi
busuioc
ulei de masline extravirgin
sare
piper
Mod de preparare:
Fierbeti fasolea in apa cu sare, strecurati-o, pastrand apa in care a fiert, si pasati jumatate din cantitatea de fasole.
Caliti in cateva linguri de ulei usturoiul, telina, ceapa, morcovii, busuiocul si pieptul de porc taiate cubulete.
Adaugati legumele taiate cubulete si fasolea - atat intreaga cat si pasata - si lichidul in care a fiert fasolea.
Mai turnati apa fierbinte, sare si piper si fierbeti timp de jumatate de ora la foc mic.
Inainte de a servi pastele fainoase, fierte separat si scurse inainte de a-si pierde consistenta (vedeti timpul de fierbere scris pe ambalajul produsului) sau, daca preferati, serviti supa de legume cu felii de paine uscata in cuptor.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Supa de vara cu legume si verdeturi
O supa cu legume si verdeturi, cu gust proaspat, sanatoasa si plina de vitamine.
-
Supa de dovleac si ciuperci
O reteta de toamna dulce, cremoasa, plina de arome si gusturi potrivite pentru acest anotimp.
-
Retete de sezon. Supa de pastarnac cu patrunjel
Nu este nimic nou in legatura cu faptul ca toamna exista o predispozitie generala pentru mancarurile de legume.
-
Supa de dovleac si salvie
Servita fierbinte si cu ceapa verde presarata, supa de dovleac si salvie poate fi tot ceea ce are nevoie organismul in timpul sezonului rece.
-
Supe delicioase. Supa de cartofi copti cu smantana
Bucurati-va de savoarea unei supe calde si consistente intr-o zi incarcata. Va propunem sa incercati supa de cartofi copti cu smantana.