Supa de morcovi
Ingrediente:
1 lingura unt
453 gr morcovi
3/4 cana ceapa tocata
3 cani supa de pui (fara multa sare)
1/2 cana suc de portocale
1 lingura brandy
2 lingurite tarragon pisat
cateva frunze de taragon
Preparare:
Topiti untul intr-o oala mare, pe foc potrivit. Adaugati morcovii si ceapa si prajiti-le pana se fragezesc, cam 8 minute.
Pasati morcovul si ceapa (eventual in blender), amestecati-le cu supa si pasati-le in continuare, pana devin o crema foarte fina. Adaugati sucul de portocale, brandy si taragonul pisat. Se fierb la foc mic inca 5 minute. Se condimenteaza cu sare si piper, si se orneaza cu frunzele de tarragon.
Ies 4 portii.
Sfat: Taragonul poate fi inlocuit cu ghimbir si coriandru. Se poate garnisi cu 1 lingura de smantana. In functie de gusturi, e posibil sa fie nevoie de o cantitate mai mare de unt, brandy, chimion sau ardei iute.
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Cinci motive pentru care este bine sa bei suc de morcovi
Cu multa vitamina A, C si antioxidanti, sucul proaspat de morcovi (simplu, cu putina miere sau cu putin suc de portocale) este foarte bun pentru a intari sistemul imunitar, mai ales in apropierea anotimpului rece, cand apar si gripele de sezon.
-
Supa de pui cu castraveti murati
O combinatie mai putin intalnita intre gustul plin, bogat, de supa de pui cu cartofi si aciditatea acrisoara a castravetilor murati in otet sau saramura. Reteta pentru zilele reci de iarna pe care probabil nu o stiati pana acum.
-
Supa-crema de morcovi
Usor de pregatit si foarte buna cand simtim nevoia unui plus de vitamine.
-
Supa de peste pentru toate varstele
Supa de peste este in general o delicatesa privita cu ochi buni doar de adulti. Tinerii si copiii o ocolesc din cauza oaselor care le dau de furca. Noroc ca cineva s-a gandit si la ei, inventand reteta de mai jos.
-
Supa de dovleac si salvie
Servita fierbinte si cu ceapa verde presarata, supa de dovleac si salvie poate fi tot ceea ce are nevoie organismul in timpul sezonului rece.