Supa de fasole neagra
Ingrediente:
1 lingura de ulei de masline
3 cani ceapa
8 catei de usturoi
1 morcov
3 lingurite chimion
2 lingurite sare
1 ardei rosu
450 g fasole neagra
1/2 cana apa
1 cana suc de portocale
ardei iute, dupa gust
Preparare:
1. Uleiul de masline se incinge intr-o tigaie la foc potrivit. Se adauga ceapa, jumatate din cantitatea de usturoi, morcovul si se preasara chimion si sare. Se tin pe foc pana ceapa si morcovul se fragezesc, dupa care se adauga restul de usturoi si ardeiul rosu. Tigaia se ia de pe foc dupa ce toate legumele s-au fragezit.
2. Se adauga fasolea fiarta, apa si sucul de portocale in tigaie si se presara ardei iute. Totul se tranmsfera apoi intr-un blender si se paseaza (puteti face acest lucru cu toata cantitatea de supa sau numai cu o parte). Crema se toarna la loc in tigaie si se lasa pe foc inca 10 minute.
Timp de preparare: 1 ora
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Supa de pui cu castraveti murati
O combinatie mai putin intalnita intre gustul plin, bogat, de supa de pui cu cartofi si aciditatea acrisoara a castravetilor murati in otet sau saramura. Reteta pentru zilele reci de iarna pe care probabil nu o stiati pana acum.
-
Supa de peste pentru toate varstele
Supa de peste este in general o delicatesa privita cu ochi buni doar de adulti. Tinerii si copiii o ocolesc din cauza oaselor care le dau de furca. Noroc ca cineva s-a gandit si la ei, inventand reteta de mai jos.
-
Supa de dovleac si salvie
Servita fierbinte si cu ceapa verde presarata, supa de dovleac si salvie poate fi tot ceea ce are nevoie organismul in timpul sezonului rece.
-
Supa de spanac
Spanacul este o planta de care se leaga multe legende si miracole medicale. In bucatarie, ca ingredient, este foarte versatil si sta la baza multor retete de succes. Supa de spanac ar fi doar una dintre ele.
-
Retete gustoase. Crema de fasole alba cu rozmarin
O pasta delicioasa pentru o gustare este binevenita oricand, mai ales daca este preparata in casa. Va propunem sa pregatiti crema de fasole alba cu rozmarin.