Supa de dovleac
Ingrediente: un dovleac mediu ca marime, 2 cepe dulci, 2 catei de usturoi, 2 cesti de piept de pui mixat, 1 ceasca smantana, 1/2 pachet unt, ulei de masline, sare, piper, ceapa verde taiata.
Pregatire: cu o zi inainte de servire, curatati dovleacul si bagati-l acoperit cu folie, cu fata in jos intr-o tava cu apa la cuptor, cam o ora si un sfert. Dupa racire indepartati pielea si taiati dovleacul bucati apoi mixati-l pana devine pasta.
Inainte cu o ora de servire, prajiti ceapa dulce si usturoiul pisat in ulei de masline, adaugati sare si piper. Adaugati si pieptul de pui si crema de dovleac obtinuta prin mixare si amestecati cam 10 minute.
Lasati la fiert cam 45 minute pana capata consistenta necesara. Adaugati untul si smantana, sare si piper macinat dupa gust, aducand iar la fierbere.
Deasupra presarati ceapa verde taiata fin si piper macinat. Merge perfect cu vin rosu.
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Supa de dovleac si ciuperci
O reteta de toamna dulce, cremoasa, plina de arome si gusturi potrivite pentru acest anotimp.
-
Supa de pui cu castraveti murati
O combinatie mai putin intalnita intre gustul plin, bogat, de supa de pui cu cartofi si aciditatea acrisoara a castravetilor murati in otet sau saramura. Reteta pentru zilele reci de iarna pe care probabil nu o stiati pana acum.
-
Supa de peste pentru toate varstele
Supa de peste este in general o delicatesa privita cu ochi buni doar de adulti. Tinerii si copiii o ocolesc din cauza oaselor care le dau de furca. Noroc ca cineva s-a gandit si la ei, inventand reteta de mai jos.
-
Supa de dovleac si salvie
Servita fierbinte si cu ceapa verde presarata, supa de dovleac si salvie poate fi tot ceea ce are nevoie organismul in timpul sezonului rece.
-
Supa de spanac
Spanacul este o planta de care se leaga multe legende si miracole medicale. In bucatarie, ca ingredient, este foarte versatil si sta la baza multor retete de succes. Supa de spanac ar fi doar una dintre ele.