Supa de cartofi
Ingrediente:
1 l apa
4 cartofi
1/2 morcov
1/2 patrunjel
1 ceapa
4 rosii mari
1/2 lingurita faina
2 linguri unt sau ulei
patrunjel tocat
sare
2 linguri smantana
Preparare:
Se curata zarzavatul, se spala si se da pe razatoarea de zarzavat. Se prajeste usor in unt sau ulei adaugand si faina. Se toarna apa, se adauga cartofii taiati cuburi nu prea mari, sarea si se lasa sa fierba incet, pana cand cartofii sunt aproape gata fierti. Se adauga rosiile oparite si trecute prin strecuratoare si se lasa sa mai fiarba pana cand sunt gata cartofii. Se adauga patrunjelul si se drege cu smantana.
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Supa de cartofi
Relativ usor de preparat, o supa clasica pentru zilele tot mai reci de la sfarsitul anului in care simtim nevoia unui gust clasic, ce ne va aduce aminte de copilarie.
-
Supa de pui cu castraveti murati
O combinatie mai putin intalnita intre gustul plin, bogat, de supa de pui cu cartofi si aciditatea acrisoara a castravetilor murati in otet sau saramura. Reteta pentru zilele reci de iarna pe care probabil nu o stiati pana acum.
-
Salata de cartofi cu muraturi
Daca salata de cartofi clasica este deja un fel de care v-ati plictisit, incercati pentru un gust picant sa combinati cartofi, telina si muraturi. Consistenta, cu multe calorii, dar va puteti delecta macar din cand in cand.
-
Chiftelute de post din piure de cartofi
O reteta pentru una din zilele in care nu stim ce sa mai gatim de post poate fi cea de chiftelute din piure de cartofi.
-
Ciorba de cartofi cu zeama de varza
O reteta fabulos de gustoasa in simplitatea ei este ciorba de cartofi cu zeama de varza, preparata cu mare maiestrie in zona Branului.