Stafidele trateaza anemia
Stafidele contin o cantitate considerabila de fier ce ajuta in mod direct la tratarea anemiei.
Acestea contin si multe elemente din complexul de vitamine B, esentiale pentru formarea sangelui.
Cuprul pe care il au stafidele in componenta ajuta la formarea celulelor rosii din sange.
Stafidele sunt bune si pentru starile febrile, deoarece fitonutrientii fenolici din ele, binecunoscuti ca germicide, au proprietati antibiotice si antioxidante. Prezenta din abundenta in aceste fructe uscate a acestor fitonutrienti contribuie la vindecare prin lupta impotriva infectiilor virale si bacteriene.
In ceea ce priveste alte beneficii, stafidele sunt binefacatoare pentru:
- sanatatea oaselor - sursa de bor gasita in stafide este necesara la formarea corespunzatoare a sistemului osos;
Borul este deosebit de util in prevenirea osteoporozei si pentru oase si articulatii.
- ingrijirea ochilor - fitonutrientii polifenolici detinatori de proprietati antioxidante sunt buni pentru sanatatea oculara, pentru ca protejeaza ochii de daunele provocate de radicalii liberi (oxidanti), precum degenerarea maculara legata de varsta, slabirea vederii, cataracta si altele;
Stafidele au multa vitamina A, A-beta-caroten si A-carotenoide, toate acestea fiind necesare pentru o buna sanatate a vederii.
Catechinul, un antioxidant fenolic aflat in stafide este foarte eficient in prevenirea tumorilor si cancerului de colon. Fibrele din acestea ajuta la eliminarea bilei din organism si la arderea colesterolului, asigurand astfel o stare buna sistemului cardiac.
Articole asemănătoare
-
Tratamente naturiste cu sfecla rosie
Este recomandata sub forma de suc, fiarta sau coapta pentru a trata anemia, fiind bogata in fier si vitamina C. In plus cei care mananca des sfecla rosie, indiferent de felul in care o prepara, vor avea si un sistem imunitar mai puternic.
-
Cinci antibiotice naturale
Mierea: recomandata datorita gustului ei si putand cu usurinta sa inlocuiasca zaharul intr-o lunga serie de retete (fiind si mult mai sanatoasa), mierea aurie are si un surprinzator efect dezinfectant, antibacterian si antifungic, intareste sistemul imunitar, previne si trateaza anemia si restabileste nivelul de energie al corpului.
-
Salata de conopida
Conopida este ingredientul principal intr-o salata de toamna, servita calda, cu mici detalii surprinzatoare precum stafidele dulci si parfumate.
-
Salata de pui cu portocale si migdale
Salata cu carne de pui este deja un fel clasic, dar in aceasta varianta aromele de citrice, stafidele, migdalele alcatuiesc un gust complex, dominat de accentele mediteraneene.
-
Semintele de pin si sanatatea
Asa numitele seminte de pin sunt de fapt seminte ale conurilor de pin. Acestea au culoare galbuie, sunt dulci, cu o usoara aroma de unt, si reduc senzatia de foame.