Sos fierbinte de portocale
Ingrediente:
1 cana suc de portocale proaspat stors
¼ cana zahar
2 linguri otet alb
1 ½ linguri amidon
1 lingura sos de soia (sau dupa gust)
1 lingura ulei de susan
1-2 fulgi de chili
1 varf de lingurita ghimbir pudra
Mod de preparare: alegeti portocale mari, bine coapte, si puneti sucul proaspat stors intr-o craticioara nu foarte mare, pe foc mediu. Se adauga zaharul, otetul, sosul de soia si uleiul de susan, amidonul, 1-2 fulgi de chili pentru o aroma picanta si ghimbirul, amestecand des si lasand pe foc 7-10 minute, pana cand incepe sa fiarba. Se lasa 30-45 de secunde sa clocoteasca, se ia de pe foc si se foloseste cald.
Foto: publicdomainpictures.net
Articole asemănătoare
-
Cocktail usor picant cu suc de portocale, whiskey si ardei iute
O bautura cu aroma de portocale zemoase, dulci-acrisoare, note picante date de ardeiul iute si prospetimea berii reci.
-
Smoothie cu banane, lapte de migdale si suc de portocale
Plin de vitamine si nutrienti, proaspat si cu gust de portocale, este un suc natural si usor de pregatit. Se poate bea cu sau fara gheata, dupa gust.
-
Piept de pui cu suc de portocale
O reteta in care pieptul de pui se intalneste cu gustul puternic al sucului de portocale, intr-o reteta cu note exotice, mediteraneene, care salveaza o gustare de la banal.
-
Bautura fierbinte cu suc de portocale si mirodenii
Ne-am obisnuit cu sucul de portocale baut rece, dar o cana cu suc fierbinte, cu mirodenii, este nu doar o reteta inedita, ci si un tratament naturist si delicios pentru racelile de sezon. Si in plus intareste sistemul imunitar.
-
Gin cald cu suc de portocale
Un cocktail pentru zilele reci, cu gin servit cald si suc de portocale.