Skal - sucul cu gust de lapte

Va place laptele? Dar bauturile acidulate? Cum ar fi ca intr-o zi de vara, cand temperatura a depasit limita suportabila, sa incercati o alta bautura, de aceasta data una cu gust de lapte? Skal (cuvant care inseamna toast in daneza, dar poate fi tradus si ca furtuna) este o astfel de combinatie intre gustul catifelat de lapte si cel de bautura acidulata, aparut prima oara pe piata nipona in 1972 si fiind o "creatie" semnata de Southern Japan Dairy Cooperative. La prima vedere un gust mai putin obisnuit pentru un suc, Skal s-a bucurat de la bun inceput de nesperat succes, fiind prima varianta de gen pentru cei care iubesc laptele, iar cei care l-au gustat spun ca are un gust dulce de lapte, este acidulat exact cat trebuie si la final raman pe limba niste note de lamaie, usoare si placute. Sau mai simplu - un amestec de iaurt degresat si Sprite, dar foarte usor. Racoritoare si proaspata, este o bautura care probabil s-ar bucura de succes si in afara Japoniei, chiar daca nu putini vor fi cei care ar gasi-o prea bizara. 
 
Si cum Skal rezista de cateva decenii pe piata nu este o intamplare ca in afara de varianta originala au mai fost lansate cateva noi, in care laptele este in combinatie cu citricele, merele sau chiar pepenele pentru cei care vor un suc iesit din tipare.  

Foto: soranews24.com
 

Articole asemănătoare

  • Sos de patrunjel cu nucsoara si lapte

    Un sos cu gust puternic si proaspat de patrunjel verde, aromat, tocat marunt, alaturi de un pic de nucsoara rasa, traditional folosit pentru pestele prajit, fript sau fiert, dar care este la fel de bun si alaturi de alte retete.

  • Bautura de vara cu bere de ghimbir si rozmarin

    Rozmarinul este intalnit cel mai des in bucatarie, in delicioase retete, dar aici se intalneste cu berea de ghimbir si sucul de limeta pentru o bautura de vara proaspata si racoritoare. Poate fi pregatita si cu vodca pentru un cocktail alcoolic de calitate.

  • Bautura de iarna cu suc de mere si rom brun

    O reteta cu gust de toamna tarzie, aroma dulce acrisoara de mar si note exotice de rom brun, totul alaturi de mirodenii si putina lamaie.

  • Cynar - bitterul cu gust de anghinare

    Cynar este o bautura mai putin obisnuita, in care anghinarea "joaca" rolul principal, alaturi de o duzina de alte plante si ierburi, rezultatul final fiind un gust complex, cu note de mirodenii, fructe, puternic, vegetal, cu esente exotice.

  • Mancaruri exotice. Paella cu fructe de mare si sofran

    O bogatie de gust si arome diverse va sunt oferite daca alegeti sa preparati o reteta traditionala din Spania si anume: paella cu fructe de mare si sofran.


Warning: fopen(cache/a6abe46cdf832e98ce9c7adf088bfca1) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139