Sarlota cu marmelada
O crema cu o aroma placuta, sarlota cu marmelada poate fi gustarea potrivita la serviciu sau acasa.
Ingrediente necesare:
500 g marmelada
5 linguri de zahar
1/2 litru de lapte
1 baton de vanilie
coaja de lamaie
1 lingura de faina
2 oua
25 g unt
Mod de preparare:
Marmelada se freaca cu putina apa, pana devine o crema.
Apoi se adauga coaja de lamaie si se pune intr-un castron.
Separat se prepara o crema de vanilie astfel:
Laptele fiert se amesteca cu zaharul si vanilia.
Dupa aceea se adauga faina in ploaie.
Se lasa crema sa se raceasca.
Apoi se adauga pe rand galbenusurile.
Se pun si albusurile batute spuma si untul.
Crema rezultata se toarna peste marmelada.
Se garniseste cu fructe glasate, cu boabe de dulceata sau frisca.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Sarlota cu biscuiti si aroma de rom
Un desert simplu degustat la o iesire cu prietenii poate fi sarlota cu biscuiti si aroma de rom. Iata de ce ingrediente aveti nevoie:
-
Turta dulce cu marmelada si scortisoara
Veti obtine un desert rapid si foarte bun nu numai pentru cei mici, daca veti prepara reteta de turta dulce cu marmelada si scortisoara.
-
Sarlota cu biscuiti
Daca va ganditi sa preparati o crema rapida si cu un gust delicios, puteti opta pentru reteta de sarlota cu biscuiti.
-
Placintele de post cu marmelada
Placintelele cu marmelada sunt numai potrivite pentru gustari in perioada postului si au un gust delicios.
-
Biscuiti cu cartofi
Poate mai rar consumati, biscuitii cu cartofi se combina perfect in diminetile reci cu un ceai cald.