Sapte trucuri culinare pentru fructe si legume

1. Vreti banane gustoase si pline de savoare pentru un smoothie sau o gustare, eventual alaturi de inghetata? Ca sa le aveti mereu la indemana fara sa trebuiasca sa mergeti des la cumparaturi alegeti banane coapte, fara pete, decojiti-le cu grija si puneti-le in congelator, intr-o punga de plastic bine inchisa. Se vor pastra perfect si vor fi acolo cand aveti nevoie. 
 
2. Daca trebuie sa tocati marunt ardeiul iute si nu vreti sa purtati manusi atunci ungeti-va mainile cu un strat subtire de ulei vegetal, pentru ca pielea sa nu absoarba uleiurile si substantele iritante. 
3. Nu spalati fructele de padure (zmeura, mure, afine) decat chiar inainte de a le folosi. Si daca vreti sa le pastrati mai multa vreme le puteti pur si simplu congela. 
 
4. Daca ridichile, morcovii sau telina par sa nu mai fie atat de crocante puteti incerca un truc simplu. Le puneti intregi, netaiate si necuratate intr-un vas plin cu apa rece, in care adaugati cateva cuburi de gheata si o felie de cartof crud. Isi vor reveni destul de repede si le puteti pregati pentru reteta aleasa. 
 
5. Ati inceput sa folositi tot mai des ghimbir in retete de inspiratie exotica? Daca preferati sa il taiati si sa il tocati de fiecare data - nimic nu se compara cu gustul proaspat - ati observat ca este dificil, consuma ceva timp si pierdeti destul din deliciosul produs. In loc de cutit puteti incerca sa folositi o lingura cu coada mai groasa. E mai simplu si mai rapid.  
 
6. Va plac bananele, dar ati gasit doar fructe inca necoapte, verzi, si vreti sa capete mai repede un gust intens, dulce, cremos? Rupeti fiecare fruct din ciorchine si impachetati fiecare banana separat intr-o punga de hartie sau in bucati de ziar. Si daca sunt deja coapte si vreti sa reziste putin mai mult acoperiti capetele bananei cu putina folie de plastic. Nu este o solutie de durata, dar vor tine putin mai mult. Le puteti infasura cu totul daca vreti sa fie mai simplu. 
 
7. Morcovii cruzi, curatati de coaja pot fi pastrati la frigider intr-o punga de plastic sau si mai bine inveliti in folie de aluminiu, si astfel vor rezista pana cinci - sapte zile. Numai buni pentru o salata, o supa sau o simpla gustare sanatoasa. 

Foto: publicdomainpictures.net,

Articole asemănătoare

  • Fructe si legume bogate in magneziu

    Bananele nu sunt doar o buna sursa de potasiu (pentru o inima mai sanatoasa si nu numai) vitamina C sau fibre, dar sunt recomandate si pentru a ne asigura necesarul zilnic de magneziu din fructe si legume.Aromate si savuroase, sunt o gustare rapida sanatoasa si ne satisfac usor nevoia de dulce. Si in plus sunt usor de gasit in magazine in orice perioada a anului.

  • Legume si fructe bogate in fier

    Esential pentru buna functionare a intregului organism, fierul este unul dintre mineralele ce nu ar trebui sa lipseasca din meniul zilnic, si daca cele mai bune surse raman cele de origine animala, totusi veti gasi mai multe fructe si legume proaspete cu un continut ridicat de fier. Asa ca in fiecare zi aveti posibilitatea sa preparati o alta reteta, hranitoare si gustoase, cu sau fara carne, dupa gust.

  • Fibrele din fructe si legume

    De ce avem nevoie de fibre in alimentatia zilnica si cum ne poate afecta lipsa lor? Oare consumam prea multe sau prea putine fibre in fiecare zi? Si mai ales care sunt cele mai bune surse, care fructe si legume sunt cele recomandate, pentru a nu apela la solutii de la farmacii sau magazine naturiste.

  • De ce sa bem sucuri naturale de fructe si legume

    Cand vine vorba de sucurile din fructe si legume o regula este esentiala: trebuie baute cat mai repede, imediat ce au fost preparate

  • Cinci legume si fructe pentru ochi sanatosi

    Pentru ca o dieta echilibrata, bogata in anumite fructe si legume, ne poate ajuta sa ne mentinem ochii sanatosi cat mai multa vreme


Warning: fopen(cache/d45b5297a5ee77e2b7c1e6eec8b4d47e) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139