Sanguisorba minor. Plante medicinale.

  Sanguisorba minor este o planta perena medicinala, nativa din Statele Unite ale Americii.

Aceasta planta este deliciul caprioarelor, antilopelor, pasarilor si in general pentru intreaga fauna. Ramane verde si in timpul iernii, pana cand apare zapada.

Descoperita de om, frunzele acesteia pot fi adaugate la salate, la bauturile cu gheata, in otet, unt, branza si smantana pentru o aroma placuta, proaspata, asemanatoare cu cea a castravetelui.

Planta creste pe soluri bine drenate si este toleranta la seceta. Dezvoltarea plantei Sanguisorba minor incepe primavara devreme, iar florile sale apar spre sfarsitul lunii mai, inceput lunii iunie.

Controlul buruienilor poate imbunatati cresterea si se raspandeste repede, iar cultivarea se poate face prin seminte.

Articole asemănătoare

  • Sapte ceaiuri medicinale si beneficiile oferite de acestea

    Ceaiul de musetel: una dintre cele mai cunoscute si des folosite plante medicinale este folosita de multa vreme in medicina naturista, iar ceaiul fierbinte, cu sau fara indulcitor, aromat si cu gust placut, este recomandat pentru calmarea durerilor de gingii si dinti, ameliorarea durerilor digestive sau a crampelor musculare, dar si pentru tratarea reumatismului sau a indigestiei.

  • Cardamonul pentru sanatate

    Are efect detoxifiant, antiinflamator, antibacterian, si poate fi consumat simplu, sub forma de infuzie sau ulei esential, in diverse combinatii cu alte plante medicinale.

  • Ceaiul de coada-calului in medicina naturista

    Una dintre cele mai populare plante medicinale, cunoscuta si sub numele de barba ursului, sirulita sau iarba de cositor, coada-calului are surprinzatoare efecte antiseptice, detoxifiante, regleaza tensiunea arteriala, este recomandata in afectiunile renale si digestive, dar poate fi folosita sub forma de infuzie si extern pentru vindecarea mai rapida a ranilor superficiale.

  • Plante medicinale care se recolteaza in august

    Avand o traditie de aceeasi varsta cu omenirea, fitoterapia este considerata printre cele mai vechi ramuri ale stiintei medicale. Prin prisma climatului temperat si a diversitatii formelor de relief, tara noastra a beneficiat de o paleta variata de plante de leac, care din pacate nu este apreciata la justa valoare.

  • 7 plante medicinale de crescut in interiorul locuintei

    Pentru cresterea plantelor medicinale nu este intotdeauna o conditie obligatorie sa dispui de o gradina spatioasa inundata de lumina. Lipsa de spatiu si de timp liber ar trebui sa va ingrijoreze mai putin dupa ce veti cunoaste urmatoarele 8 plante medicinale uzuale pentru interiorul locuintei.


Warning: fopen(cache/f21a91d3cbc89646846f528be290c1a5) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139