Salata mediteraneana
Ingrediente:
8 cartofi rosii, potriviti ca marime
1/2 cana amestec de ulei si otet
1/2 cana masline negre fara samburi
1 cana castravete, feliat
1/2 cana ceapa rosie, feliata subtire
1/4 cana ardei rosu taiat felii subtiri
5 felii subtiri de Prosciutto di Parma
30 g mozzarella taiata cuburi
Preparare:
Cartofii se fierb, si dupa ce se racesc se taie in felii. Intr-un castron mare se amesteca usor uleiul si otetul, cu cartofii. Se adauga castravetele, ceapa, ardeiul, Prosciutto - toate taiate felii - si maslinele. Deasupra se presara mozzarella si se poate servi pe frunze de salata, cum se vede in imagine.
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Sos cu miere si lamaie
O combinatie dulce-acrisoara pentru peste, pui sau o salata de inspiratie mediteraneana, pentru care veti avea nevoie de lamai bine coapte, zemoase, si miere naturala. Se foloseste cald si cat mai proaspat.
-
Salata de toamna cu mere, nuci si branza
O gustare cu mere bine coapte, salata verde, miez de nuca aromat si putin otet balsamic, plina de vitamine si mai ales de savoarea toamnei.
-
Salata de fructe cu mere, nuci si struguri
Usor de pregatit, excelenta pentru desert sau o gustare dulce, este o reteta de salata in care se intalnesc strugurii bine copti, parfumati, merele dulci cu aroma serilor de toamna si nucile crude sau putin prajite, dupa gust. Iar la final miere, scortisoara, nucsoara, putin iaurt cremos.
-
Salata cu mandarine, ceapa rosie, branza de capra
O reteta pentru o salata in care mandarinele, cu gustul dulce si aromat, intalnesc savoarea unei branze de capra de calitate, ceapa rosie taiata subtire si salata verde proaspata, racoritoare.
-
Salata verde cu portocale, castravete si susan
V-ati plictisit de clasicele salate verzi, aceleasi retete pregatite din nou si din nou? De aceasta data baza va fi o salata verde proaspata, alaturi de felii de castravete si de portocala dulce, suculenta, si cu notele exotice ale susanului