Salata japoneza cu spanac si ghimbir

 Foto: Eatingwell.com

- Cu un continut bogat de fier si magneziu, potasiu, minerale, glucide si lipide, spanacul este un aliment pe care cat mai des ar trebui sa-l consumam in stare proaspata pentru a avea un organism sanatos si rezistent. Salata japoneza cu spanac si ghimbir este si sanatoasa dar si foarte gustoasa.

Ingrediente:

- 3 linguri de ceapa tocata

- 3 linguri de ulei de arahide sau canola

- 2 linguri de otet alb

- 1 si 1/2 lingura de ghimbir proaspat fin ras

- 1 lingura de ketchup

- 1 lingura de sos de soia

- 1/4 lingurita de usturoi tocat

- 1/4 lingurita de sare

- piper macinat dupa gust

- 300 de grame de spanac

- 1 morcov mare ras

- 1 ardei rosu taiat felii subtiri

Intr-un blender adaugati ceapa, uleiul, otetul, ketchup-ul, sosul de soia, usturoiul, sarea si piperul. Amestecati pana cand obtineti din toate ingredientele o pasta omogena.

Intr-un castron mare pregatiti spanacul cu morcovul ras si ardeiul gras taiat fin. Adaugati dressing-ul si amestecati usor.

Fiecare portie are 135 de calorii, 11 g grasimi, 0 mg colesterol, 9 g proteine, 3 g fibre, 407 mg sodiu, 559 mg potasiu.

In plus, aceasta salata are si un continut bogat de vitamina A, vitamina C, acid folic, potasiu si fier.

Articole asemănătoare


Warning: fopen(cache/6beae25b67beb7cfbb7a891bbec0739a) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139