Salata hranitoare de primavara

 O salata cu ingrediente sanatoase este numai potrivita pentru o masa la serviciu sau in orice alt loc.


Mai jos aveti ingredientele necesare:

6 ridichi

1 mana de salata verde creata

1 mana de frunze de valeriana

1 mana de varza rosie taiata fasiute

2 maini de rucola

3 fire de ceapa verde

8 rosii cherry

8 oua de prepelita

125 g de branza de capra

sare

piper

3-4 linguri de ulei de masline


Pentru sos:

sucul de la o lamaie

175 g iaurt

100 g alune

4 linguri de ulei de masline


Modul de preparare este urmatorul:

Se prepara mai intai sosul.

Se stoarce sucul de la o lamaie.

Intr-un blender mic, se pun alunele impreuna cu 4 linguri de ulei de masline.

Se adauga si iaurtul si apoi se mixeaza pana se obtine un sos cremos.

Ouale de prepelita se fierb in apa cu sare, timp de 4-5 minute.

Apoi se scot din apa si se lasa sa se raceasca.

Cand s-au racit, se curata de coaja si se taie in doua.

Rosiile cherry se spala si se taie in jumatati.

Se spala bine si celelalte legume.

Morcovul se curata si se taie fideluta sau se da pe razatoarea mica.

Ridichiile se taie rondele.

Ceapa verde se curata si se taie marunt.

Varza rosie se taie in fasiute subtiri, lunguiete.

Salata verde se taie in bucatele mici.

Frunzele de valeriana si rucola se lasa intregi.

Intr-un bol mare se pun urmatoarele legume: rucola, varza rosie, morcov, frunze de valeriana, ridichi, ceapa verde si salata verde.

Apoi se toarna 3-4 linguri de ulei de masline.

Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust.

Apoi se amesteca salata rezultata.

Se adauga si rosiile cherry, ouale de prepelita, cateva bucatele de branza de capra si sosul.

Sursa foto

Articole asemănătoare


Warning: fopen(cache/2e493193107287d31ec4848466cea036) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139