Salata de morcovi cu pere si piept de pui

Desi am avut parte de vreme frumoasa si pentru cateva zile am trait cu impresia ca primavara nu este departe, iarna si-a intrat din nou in drepturi si a invaluit intreaga tara intr-un covor alb de nea.

Schimbarile bruste de temperatura ne afecteaza organismul atat din punct de vedere psihic cat si fizic, de aceea ar trebui sa avem mai multa grija si sa fim mai atenti la sanatatea noastra.

Alimentatia echilibrata, ne da puterea si energia necesara pentru a ne mentine sanatosi. Legumele si fructele, insa si proteinele sustrase din carnea alba ne ajuta sa realizam acest lucru, de aceea va propunem urmatoarea reteta:

Ingrediente pentru 4 portii

- 350 g morcovi
- Sare
- Piper alb proaspat macinat
- Cimbru
- 4 linguri ulei de masline
- 8 samburi de nuca
- 100 g piept de pui afumat (bucatele)
- 2 linguri jeleu de gutui
- 2 linguri mustar picant
- 3 linguri suc de lamaie
- 4 linguri ulei de nuc
-1/2 pere

Mod de preparare:

Se curata morcovii si se taie pe lung in felii. Se aseaza intr-un recipient si se adauga sarea, cimbrul, piperul si uleiul de masline. Se amesteca bine si se introduce timp de aproximativ 25 - 30 minute in cuptor. Intr-o tigaie se prajesc usor samburii de nuca in jur de 10 minute.

Se taie apoi in cubulete pieptul de pui. Jeleul de gutui, mustarul, sucul de lamaie, uleiul de nuci, sarea si piperul se amesteca bine pana se obtine o pasta.

Se taie samburii de nuca in bucati, la fel se intampla si cu perele dupa ce vor fi decojite: se feliaza in lung. Totul se amesteca impreuna cu morcovii si se serveste si se serveste la o temperatura potrivita.

Pofta buna!

Sursa foto

 

Articole asemănătoare


Warning: fopen(cache/a45ec4ab91e882bfdbd0f4e53e911219) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139