Salata de legume, fructe si crutoane
Aceasta salata delicioasa este foarte usor de pregatit, iar nefiind nevoiti sa aprindem aragazul vom avea parte de un pranz delicios cu vitamine pentru zilele caniculare.
Ingrediente pentru 4 portii:
-
3 linguri ulei de masline
-
60 g paine
-
50 g rosii
-
600 g pepene galben
-
1/2 legatura de patrunjel
-
50 g ceapa
-
1 avocado
-
3 linguri suc de lamaie
-
Sare de mare si piper proaspat macinat dupa gust
Mod de preparare:
- Uleiul de masline si sarea de mare se amesteca intr-un bol. Se prajesc feliile de paine, se ung cu ulei cat sunt calde si se taie cubulete, la fel si rosiile.
- Pepenele galben se decojeste, se scot samburii si se taie in cuburi de aproximativ 1cm .
- Patrunjelul si ceapa se clatesc bine in apa rece, iar apoi se taie cat mai marunt posibil.
- Avocado este impartit in patru bucati, se scoate samburele, apoi se taie in bucatele mici si se amesteca impreuna cu sucul de lamaie, cu uleiul, cu sarea si piperul. Deasupra se imprastie crutoanele, iar pranzul poate fi servit.
Pofta buna!
Articole asemănătoare
-
Cinci motive pentru care este bine sa mancam alune de padure
Crude (preferabil pentru a beneficia din plin de calitatile nutritive) sau prajite, ca gustare sau folosite in diverse retete de desert, in salate de fructe sau, de ce nu, ca un ingredient surpriza intr-o salata de legume de toamna, alunele de padure nu sunt doar delicioase, ci si foarte sanatoase
-
10 solutii naturiste pentru a reduce stresul cotidian
Ocupati-va de gradina: chiar daca este nevoie de o investitie initiala si o suprafata potrivita, cei care au acest hobby sunt mult mai relaxati, petrec timp in aer liber, sunt mai calmi si mai veseli, se bucura de razele soarelui si in plus vor invata in timp multe despre flori, legume, fructe si natura. Iar daca nu aveti o gradina puteti pastra cateva plante pe pervaz sau prin apartament, in ghivece sau jardiniere mai mari sau mai mici, care vor improspata totodata si aerul.
-
Ce plante tamaduitoare se recolteaza in luna iulie
Vara nu este numai vremea fructelor si a salatelor de legume ci si momentul pentru recoltarea anumitor plante tamaduitoare. Ca de fiecare data, insa, uitam sau omitem acest lucru preferand medicamentele chimice in locul remediilor fitoterapeutice, necostisitoare si aflate, totusi, atat de aproape de noi.
-
Retete din Tunisia. Salata de legume coapte cu ton si masline
Salatele, existente in variate feluri, ne incanta prin culorile sale vii ale legumelor pe care le contin. O adevarata bogatie in farfurie, salata de legume coapte cu ton si masline este una foarte aromata, traditionala din Tunisia.
-
Shake din rosii si lapte batut
Primavara este anotimpul in care apar in gradina si in piata o umedenie de legume aromate si proaspeta. Acum este timpul sa incepem sa mancam mai sanatos cu putinta pentru a avea o viata sanatoasa si plina de energie si vitalitate.