Salata de fasole
Ingrediente:
1/2 kg fasole boabe
1 pastarnac
2 morcovi
1 ceapa
sare
4 linguri de ulei
2 linguri de otet
1 lingura de mustar
verdeata tocata
Mod de preparare:
Se alege fasolea, se spala si se lasa la inmuiat cateva ore. Se arunca apa in care a stat, se pune la foc cu apa cat s-o acopere si se da in clocot. Prima apa se arunca, apoi se adauga alta apa si se lasa sa fiarba pana cand se inmoaie bine bobul. Zarzavatul, curatat si spalat, se pune la fiert inca de la primele clocote. Fasolea se scurge si se pune in salatiera. Peste ea se pune o ceapa tocata, frecata cu sare si spalata cu apa rece. Se amesteca usor cu o lingura, apoi se adauga un sos facut din mustar, ulei si otet. Sosul se pune o data cu ceapa, dupa ce fasolea s-a racit. Salata astfel pregatita se presara cu patrunjel tocat si se orneaza cu felii de morcov si pastarnac. Se serveste in aceeasi zi sau de pe o zi pe alta.
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Salata de conopida
Conopida este ingredientul principal intr-o salata de toamna, servita calda, cu mici detalii surprinzatoare precum stafidele dulci si parfumate.
-
Salata de fructe cu struguri, kiwi si mandarine
O salata de fructe care va arata in bol ca un adevarat curcubeu de gusturi, mirosuri si culori, perfecta ca gustare consistenta in zilele calduroase. Alegeti fructe sanatoase, cat mai coapte.
-
Salata de fructe curcubeu
Un amestec de forme, culori, nuante si gusturi intr-o salata de fructe care poate fi desertul perfect pentru o ocazie festiva sau pur si simplu o gustare in zilele de vara. Este o reteta versatila, asa ca puteti sa scadeti sau sa cresteti cantitatile, pastrand proportiile, dar si sa inlocuiti fructele cu ce aveti la dispozitie sau ce preferati.
-
Salata de fasole verde
O reteta simpla si rapida, se poate prepara cu fasole proaspata (mult mai gustoasa) sau congelata.
-
Salata de cartofi cu macrou afumat
Pestele afumat este mereu castigator printre alimente, in ce priveste gustul si aportul nutritiv, la fel si salata de cartofi. Prin urmare, ce ar putea