Salata Caesar

Salata CaesarIngrediente:
salata proaspata
4 bucati de ansoa
3 lingurite de mustar Dijon
2 lingurite usturoi strivit
4 galbenusuri fierte
1/2 ceasca otet din vin alb sau rosu
1 lingurita sos Worcestershire
1 ceasca Parmezan ras
1/4 l ulei de masline
1/2 lingurita piper negru
crutoane (crutoanele pot fi imbibate intr-un sos facut din: unt topit, cimbru, busuioc, usturoi, oregano, sare, piper. Se coc, apoi, pana devin crocante)

Sos Worcestershire - ingrediente pentru acest sos

1 ceasca ceapa tocata foarte fin
2 catei de usturoi ( se strivesc bine)
3 linguri seminte mustar
1 lingurita boabe de piper
1/2 lingurita piper rosu
1 baton de scortisoara
1/2 ceasca sos de soia
3 linguri de sare
1/2 lingurita praf de curry
1 bucata ansoa ( se striveste bine)
1/2 ceasca apa

Se amesteca foarte bine cu mixerul si sosul obtinut se toarna intr-o sticla. Se introduce in frigider si este indicat sa se foloseasca timp de 1 saptamana, atunci cand este nevoie. Inainte de utilizare se agita foarte bine.

Preparare salata

Intr-un vas mare se pun: galbenusurile fierte (45 secunde -1 minut), parmezanul ras, bucatile de ansoa bine strivite, sosul Worcestershire, sucul de lamaie, usturoiul strivit, se adauga uleiul treptat si se amesteca pana cand se ajunge la aspectul unei maioneze.

Pe o farfurie se pun frunzele de salata peste care se toarna compozitia preparata mai sus.
Se asesoneaza cu crutone si se mai presara putin parmezan ras.

Se poate adauga si un sos facut separat din mustar Dijon si otet din vin alb sau rosu.

O poveste legata de momentul cand a fost preparata pentru prima data Salata Caesar puteti citi in www.gradinamea.ro la rubrica Divertisment.

Articole asemănătoare

  • Salata de toamna cu mere, nuci si branza

    O gustare cu mere bine coapte, salata verde, miez de nuca aromat si putin otet balsamic, plina de vitamine si mai ales de savoarea toamnei.

  • Salata de fructe cu mere, nuci si struguri

    Usor de pregatit, excelenta pentru desert sau o gustare dulce, este o reteta de salata in care se intalnesc strugurii bine copti, parfumati, merele dulci cu aroma serilor de toamna si nucile crude sau putin prajite, dupa gust. Iar la final miere, scortisoara, nucsoara, putin iaurt cremos.

  • Salata cu mandarine, ceapa rosie, branza de capra

    O reteta pentru o salata in care mandarinele, cu gustul dulce si aromat, intalnesc savoarea unei branze de capra de calitate, ceapa rosie taiata subtire si salata verde proaspata, racoritoare.

  • Salata verde cu portocale, castravete si susan

    V-ati plictisit de clasicele salate verzi, aceleasi retete pregatite din nou si din nou? De aceasta data baza va fi o salata verde proaspata, alaturi de felii de castravete si de portocala dulce, suculenta, si cu notele exotice ale susanului

  • Salata cu masline, avocado si rosii

    O salata de vara consistenta, plina de vitamine si gusturi diverse, proaspata si savuroasa. Maslinele sarate completeaza branza cremoasa, alaturi de avocado, sucul de limeta sau lamaie (dupa gust) si rosiile cherry.


Warning: fopen(cache/36a18743b2c9906f36ec093c65733635) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139