Rosu sau verde - ce culoare este mai sanatoasa?
Ouale albe sau cele maro, paine inchisa sau deschisa la culoare, ardei rosii sau verzi? Este culoarea alimentelor doar o chestiune de gust sau este ceva mai mult?
Galben tare, rosu tipator si verde crud: trei culori care atrag atentia asupra ardeilor din orice raft! Totusi, nu doar optica trebuie sa fie decisiva. Ardeii rosii au mai multe vitamine decat cei galbeni sau verzi! Explicatia este una simpla si cat se poate de logica: legumele rosii se recolteaza atunci cand sunt coapte, astfel pot forma pana in ultimul moment substante nutritive, care ne fac bine.
Orezul: alb sau brun?
Carbohidratii din boabele mici ne tin o perioada de timp relativ lunga saturati. Calciu, proteine si potasiu intaresc musculatura si oasele. Stiati ca orezul brun este de fapt orez alb, dar nedecojit?
Cu toate acestea este importanta culoarea pe care o alegeti, aceasta jucand un rol important pentru organism. Coaja contine cea mai mare parte de vitamine si grasime sanatoasa. In concluzie, orezul brun este mai sanatos.
Oul: alb sau maro?
Pe langa vitaminele D, K si B12 acest produs contine proteine foarte importante, care sunt exploatate de catre organism in proportie de 100%. Chiar daca majoritatea persoanelor prefera ouale cu coaja mai inchisa la culoare, aceasta nu joaca absolut niciun rol in ceea ce priveste calitatea continutului. Culoarea este conditionata din punct de vedere genetic, diferind de la caz la caz.
Marul: verde sau rosu?
Merele reprezinta una dintre cele mai iubite fructe si mica gustare dintre mese. Diferenta intre mere nu consta numai in culoare, ci in cantitatea de vitamine. Spre exemplu merele rosii sunt cu mult inaintea celor verzi in privinta vitaminei C.
Articole asemănătoare
-
Sapte motive pentru care este bine sa bem ceai verde
Aromat, plin de savoare, baut simplu, cu zahar, miere sau lapte, fierbinte sau (de ce nu) lasat sa se raceasca, ceaiul verde poate sa inlocuiasca in fiecare dimineata ceasca sau cana de cafea, racoreste si hidrateaza intregul organism atunci cand i se adauga gheata in zilele fierbinti de vara, da energie si un plus de buna dispozitie.
-
De ce este bine sa bem ceai negru
Baut simplu, cu zahar sau miere, cu sau fara lapte (pentru cei care prefera aceasta varianta) sau, de ce nu, cu o felie de lamaie, ceaiul negru ofera in fiecare zi organismului mai multe beneficii, unele surprinzatoare, in afara aromei si gustului usor de recunoscut.
-
Ardeiul iute Peppino
Soi de ardei iute picant, aromat, bun pentru un sos cu gust intens sau pentru a fi conservat in otet, Peppino atrage si prin culoare (un rosu intens, aprins, atunci cand este bine copt) si forma, fiind ardei rotunzi, asemanatori unor cirese mari.
-
Trandafirii Belle Epoque
Soi de trandafir teahibrid cu boboci mari, cu un colorit mai putin intalnit – un galben aproape de portocaliu, cald, amintind de o piersica bine coapta – si o buna rezistenta la boli sau daunatori, Belle Epoque este mai putin intalnit in gradini si parcuri, dar este foarte apreciat de cunoscatori.
-
Merele Gloster
Soi de mere cu pulpa ferma, crocanta, dulce, coaja de un rosu intens si forma usor conica, Gloster este o varietate de origine germana, foarte populara printre cunoscatori si de departe unul dintre cele mai bune mere pentru gustare, retete de desert sau, de ce nu, suc si cidru.