Rosii conservate intregi
Ingrediente:
rosii
apa
sare
Mod de preparare:
Pentru ca rosiile sa se pastreze intregi, se aleg bucati rotunde nelovite, carnoase, nu prea mari, coapte, dar inca tari si mai ales proaspat culese. Ele se sterg usor, fara a se spala si se inteapa de mai multe ori cu o scobitoare groasa, pentru ca saramura sa poata patrunde in interiorul lor, iar ele sa isi pastreze forma. Se aseaza apoi in borcane, fara sa fie indesate. Se umplu borcanele cu apa cu sare (o lingura de sare la un litru de apa), fiarta in clocot, se inchid si se sterilizeaza. Borcanele de jumatate de litru - 50 min, borcanele de un litru - 75 min.
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Smoothie cu suc de rosii, spanac si busuioc
O reteta pentru un smoothie cu gust intens de rosii bine coapte, note parfumate de busuioc si multe vitamine, excelent mai ales atunci cand vrem sa avem un sistem imunitar cat mai puternic si multa energie.
-
Smoothie picant cu rosii, piper negru si ardei iute
O bautura pentru cei care vor un suc de rosii cu gust intens, picant, iute, si plina de vitamine.
-
Smoothie picant cu rosii, castravete si piper negru
Un pahar de suc de rosii este racoritor, sanatos, ajuta digestia si da energie intregului organism (in plus este plin de vitamine), dar cu acea combinatie perfecta de condimente se transforma intr-o bautura cu note iuti, picante, exotice.
-
Terapii si solutii naturiste cu rosii
Sucul de rosii proaspat stors, caruia ii putem adauga putin busuioc, patrunjel, cateva felioare de ardei iute (sau fulgi de chili) pentru cei care prefera notele picante, si pe care il putem bea rece sau la temperatura camerei, hidrateaza, ajuta digestia, intareste sistemul imunitar datorita numeroaselor vitamine, este recomandat si in cazul anemiilor sau a oboselii cronice.
-
Cinci retete de cocktail cu suc de rosii
Savuros, dulce-acrisor, plin de gustul rosiilor bine coapte, cu o aroma ce aminteste de gradinile poate nu foarte mari, dar ingrijite cu rabdare si pasiune, sucul de rosii este folosit adesea in bucatarie pentru sosuri extraordinare, dar sta si la baza mai multor retete de cocktail pentru toate gusturile.