Retete libaneze. Supa de fructe de mare
In cele ce urmeaza veti descoperi o reteta traditionala libaneza special creata pentru impatimitii fructelor de mare si anume: supa de fructe de mare.
Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 1 pachet de fructe de mare asortate (creveti, scoici, caracatita, calamar)
- 2-3 linguri de ulei
- 50 g orez
- 1 lingura de seminte de susan
- capul si coada de la un peste (crap sau salau)
- 2 cartofi medii
- 1 conserva de boabe de porumb
- piper
- sare
- zahar
- otet
Mod de pregatire:
Cartofii curatati de coaja se pun la fiert. Dupa ce sunt gata, se paseaza si se pun in apa in care au fiert. Se amesteca bine pana se formeaza o zeama groasa.
Apoi se pun la frigider nu mai putin de 2-3 ore. Separat, se pune si pestele la fiert cu putina sare si 5-6 picaturi de otet. Se lasa sa fiarba bine timp de 40-45 de minute.
Dupa aceea se strecoara si se amesteca cu pasta de cartofi. Se pune la foc mic.
Se fierbe separat si orezul impreuna cu 150 ml de apa, sare, 1 varf de cutit de zahar si 10-12 picaturi de otet.
Se lasa sa fiarba 7-9 minute, apoi se ia de pe foc si se acopera. Intr-o tigaie cu ulei incins se pun fructele de mare. Se amesteca permanent timp de 1 minut.
Apoi fructele de mare se sting cu 100 ml apa. La acestea se mai adauga piperul si se mai lasa la fiert inca 2 minute. Intr-o oala se pun orezul cu fructele de mare si 3-4 linguri de boabe de porumb din conserva.
Deasupra se pune zeama de la peste si cartofii (in clocot). Se presara acest amestec cu 1 lingura de seminte de susan. Se mentine supa acoperita timp de 20 de minute.
Se serveste cat mai calda.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Supa de dovleac si salvie
Servita fierbinte si cu ceapa verde presarata, supa de dovleac si salvie poate fi tot ceea ce are nevoie organismul in timpul sezonului rece.
-
Supa de spanac
Spanacul este o planta de care se leaga multe legende si miracole medicale. In bucatarie, ca ingredient, este foarte versatil si sta la baza multor retete de succes. Supa de spanac ar fi doar una dintre ele.
-
Supa de conopida cu bacon si cicoare rosie
O mancare calda preparata in caminul dumneavoastra este atat de potrivita iarna, cand frigul predomina. Va propunem sa pregatiti o supa calda de sezon: supa de conopida cu bacon si cicoare rosie.
-
Supa de ciuperci cu avocado
O supa calda pentru zilele reci de iarna este binevenita. Asadar va invitam sa degustati supa de ciuperci cu avocado.
-
Supa de dovleac cu smantana
O supa delicioasa si usor de preparat este supa de dovleac cu smantana. Dovleacul are un continut foarte bogat in antioxidanti si beta-caroten, oferind astfel organismului nostru protectie si incetinind procesul de imbatranire.