Retete culinare. Ciorba cu de toate.

supe ciorbe

 

Ingrediente:

 

500 g carne de vita, taiata cubulete

2 cepe tocate

2 linguri de ulei

3 litri de apa

3 morcovi

1 pastarnac

2 cartofi rosii

2 tulpini de telina

200 g  mazare

200 g boabe de porumb

200 g fasole verde

6 ciuperci

o jumatate de ceasca de orz

3 linguri de pasta de tomate

1 buchet de marar proaspat

1 buchet de patrunjel proaspat

sare, piper

 

Mod de preparare:
- Se taie marunt toate legumele si carnea de vita.

- Se incinge ulei intr-o tigaie si se calesta ceapa, apoi se adauga carnea de vita.

Intr-o oala mare se pun la fiert toate legumele. La primul clocot se acopera partial cu un capac, se micsoreaza flacara si se lasa la fiert aproximativ 1 ora.

- Se adauga pasta de tomate si orzul si se amesteca din cand in cand pentru a nu se lipi orzul de oala. Cand s-a fiert si orzul se adauga marar si patrunjel, se asezoneaza cu sare si piper dupa gust si se opreste focul.

- Se obtin aproximativ 10 portii.

 

Truc:

Cand ciorba este gata o parte din legume se poate scoate si se lasa separat pe un platou sa se raceasca. Cand sunt reci se compartimenteaza in mai multe pungi si se dau la congelator. Astfel veti putea prepara si altadata o supa proaspata cu aceste legume,  in doar cateva minute.

Articole asemănătoare

  • De ce este bine sa mancam telina

    O radacinoasa des intalnita in diverse retete culinare, telina este o sursa excelenta de vitamina K, C si A, are putine calorii, hidrateaza si revigoreaza organismul, are multi antioxidanti si este apreciata pentru aroma intensa, usor de recunoscut, a radacinii folosite pentru salate, supe, muraturi, mancaruri.

  • Bauturi traditionale din Slovenia

    Cunoscuta mai curand pentru berea si vinurile sale, Slovenia are si numeroase retete, unele foarte vechi, de bauturi distilate cu grija, amestecuri tari cu arome de fructe, ienupar, cirese si nu numai. Puteti alege una dintre berile locale (si veti gasi cate ceva pentru toate gusturile, oricat de pretentioase), un vin rosu sau alb sau, de ce nu, una dintre bauturile traditionale de mai jos.

  • Salata de primavara cu verdeturi si mozzarella

    O data cu sosirea anotimpului in care toate se trezesc la viata, primavara, va propunem cateva retete in ton cu acest sezon. Va invitam sa va delectati cu o portie de salata de primavara cu verdeturi si mozzarella.

  • Ciorba picanta de vita

    Pentru persoanele care adora mancarea picanta si pentru cele care vor sa incerce un asemenea fel, va propunem o reteta de ciorba picanta de vita.

  • Ciorba lipoveneasca de peste

    Pentru persoanele care adora gustul de peste si mancarurile preparate cu acesta, va prezentam o reteta nemaipomenita de ciorba lipoveneasca de peste cu leustean verde si mujdei de usturoi.


Warning: fopen(cache/a84da1c594ee7773866ee957e08195d4) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139