Retete. Dovlecei umpluti

 Dovleceii umpluti reprezinta un fel de mancare sanatoasa ce face parte din preparatele bucatariei turcesti si care este totodata potrivita pentru o masa de pranz gustoasa.

 

Iata ce ingrediente cuprind:

3 dovlecei taiati pe jumatate

1/2 ceasca de orez, spalat

1 ceapa medie, tocata

2 lingurite de ulei de masline

1 lingurita cu coacaze negre uscate

1/8 lingurita scortisoara

sare si piper dupa gust

apa fierbinte

 

Intr-o oala de dimensiune mijlocie se pune orez si ceapa tocata in ulei de masline. Se reduce focul la un nivel mediu si se adauga coacazele negre impreuna cu 1/3 ceasca de apa clocotita. Apoi se adauga scortisoara, sare si piper. Se acopera oala si se lasa pana ce apa este absorbita. Se scoate din oala si se lasa sa se raceasca.

Jumatatile de dovlecei se umplu cu orezul racit si se aranjeaza intr-o oala mica. Se adauga 1/2 ceasca de apa clocotita in oala si se acopera, gatindu-i la foc mediu timp de 20-25 minute. Opriti focul si puneti uleiul de masline peste dovlecei. Apoi acoperiti-i si asteptati pana ce oala ajunge la temperatura camerei.

Dupa aceasta puteti sa-i savurati cu multa pofta.

 

Sursa foto: almostturkish.blogspot.com

Articole asemănătoare

  • Cinci retete de cocktail cu suc de rosii

    Savuros, dulce-acrisor, plin de gustul rosiilor bine coapte, cu o aroma ce aminteste de gradinile poate nu foarte mari, dar ingrijite cu rabdare si pasiune, sucul de rosii este folosit adesea in bucatarie pentru sosuri extraordinare, dar sta si la baza mai multor retete de cocktail pentru toate gusturile.

  • Dovlecei cu seminte de pin si curry

    Cu note exotice si un gust interesant prin multitudinea notelor aromatice, este o reteta care va transforma altfel banalii dar versatilii dovlecei intr-o surpriza placuta.

  • Dovlecei cu lamaie

    Un aperitiv inedit, cu note mediteraneene, schimband radical gustul unei retete deja clasice.

  • Dovlecei umpluti cu branza de oaie

    Simplu de preparat, este o alternativa la carnea tocata pe care o folosim pentru a umple dovleceii. Secretul este sa alegem o branza cu gust puternic, dar nu excesiv de sarata.

  • Dovlecei a la grec

    Dovlecei cu arpagic, mazare si suc de lamaie pentru o reteta care cere putina atentie si rabdare, insa rezultatul va fi pe masura.


Warning: fopen(cache/01cb71ee0fd0bff512ab7e567d99f5ca) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139