Reteta de tort facut din cozonac
Daca gustul cozonacului traditional nu va mai place suficient de mult si intentionati sa ii dati o noua aroma si alta infatisare, puteti incerca reteta de tort facut din cozonac.
Ingrediente necesare:
1 cozonac rece
200 g unt
150 g zahar pudra
zeama si coaja de la 1 lamaie
1 ceasca de lapte indulcit
Mod de preparare:
Cozonacul se taie in doua bucati.
Apoi se stropeste cu laptele putin indulcit.
Crema se prepara din untul batut spuma, frecat cu zahar si amestecat incetul cu incetul cu zeama si coaja rasa de lamaie.
Cu o parte din aceasta crema se umple cozonacul.
Apoi, cu restul de crema si boabe din dulceata se orneaza acest tort.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Zmeura si sanatatea
Proaspata sau congelata, parte dintr-o reteta de prajituri sau sub forma de dulceata delicioasa, ca inghetata sau sirop, zmeura este unul dintre fructele de padure cele mai populare datorita gustului unic de care nu poti sa nu te indragostesti.
-
Pregatirile pentru gradina de legume incep din ianuarie
Oricine poseda o gradina ori isi doreste sa cultive legume trebuie sa se apuce de treaba chiar din acest moment.
-
O vara sanatoasa cu smoothie de citrice
Constituind o sursa importanta de vitamine si minerale, citricele au facut in mod firesc deliciul oamenilor vreme de sute de ani. Plantele din grupa citricelor sunt arbusti fructiferi dintre care cei mai raspanditi ca plante de interior sunt lamaiul, mandarinul si portocalul.
-
Deserturi de Paste. Cozonac aromat cu scortisoara
Nelipsit ca parte din meniul traditional de Paste este si cozonacul. Va oferim astfel sa pregatiti o reteta de cozonac aromat cu scortisoara.
-
Desert pentru zile festive. Cozonac cu migdale, alune si glazura de marmelada
In zilele festive si nu numai, bucatele preparate si mai ales desertul trebuie sa aiba menirea sa imbogateasca masa si sa raspandeasca o aroma imbietoare in toata casa. Asadar va propunem sa incercati o reteta de cozonac cu migdale, alune si glazura de marmelada.