Reprezinta sau nu un pericol pastilele anticonceptionale?
Din 2001 sapte femei care s-au protejat cu pastile anticonceptionale au murit. Cat de periculoase sunt ele de fapt? Intrebarile despre mijloacele de contraceptie si riscurile acestora sunt foarte multe, noi incercam sa raspundem la cela mai importante.
Toate preparatele care contin estrogene maresc riscul imbolnavirii de tromboza, infarct si imbolnaviri ale inimii. Riscul imbolnavirii de tromboza a crescut chiar si la a doua si a treia generatie de pilule. Generatia a doua de contraceptive tripleaza riscul iar cea de-a treia il face de cinci ori mai mare fata de cel al femeilor care nu consuma acest preparat pe baza de hormoni.
La intrebarea daca pastilele anticonceptionale creste riscul imbolnavirlor cu anumite tipuri de cancer exista raspunsuri si rezultate diferite ale cercetatorilor. Riscul de imbolnavire cu cancer mamar este usor marit, insa cel ovarian este scazut.
Cine nu are voie sa ia pilule anticonceptionale?
Indicatiile medicilor trebuie luate in seama, iar cele de pe prospecte de asemenea. Persoanelele fumatoare trecute de 35 ani nu ar trebui sa ia pilule care contin estrogen. Acelasi lucru este valabil si pentru femeile care au tensiunea mai mare decat cea normala, care sufera de tromboza sau diabet, care au suferit un infarct sau femeile supraponderale.
Mamele care alapteaza ar trebui sa se fereasca de pastilele care contin aceasta substanta, le pot inlocui insa doar la sfatul medicului specialist!
Bolnavele de cancer, cu tumori la nivelul pieptului de exemplu, nu au voie sa se protejeze prin intermediul acestor masuri contraceptive. Anumite medicamente, precum antibioticele sau cele antiepileptice, influenteaza efectul pilulelor.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Laleaua White Parrot, o raritate imaculata
O lalea alba este o raritate, iar aceasta varietate nu are doar o culoare pura, intensa, in nuante de fildes, cu mici pete verzi la baza cupei, dar si o buna rezistenta la frig si boli sau daunatori, adaptandu-se usor in gradina sau intr-un ghiveci de dimensiuni mai mari. White Parrot este o buna alegere pentru cei care prefera sa aiba in gradina sau in apartament lalele, dar si-ar dori in acelasi timp alte culori si nuante.
-
Smoothie revigorant cu busuioc si menta
O bautura in care gustul de iaurt este completat de cel puternic aromatic al busuiocului si de cel racoritor de menta, este un smoothie care va fi o reusita daca respectati o conditie esentiala: ierburile aromatice sa fie cat mai proaspete, ideal din propria gradina. Si in lipsa unei gradini mari de ce sa nu plantati busuiocul si menta in jardiniere sau ghivece care isi pot gasi usor locul pe balcon sau pe un pervaz.
-
Cum prevenim diabetul zaharat tip 2?
Exista obiceiuri alimentare la care foarte multe persoane nu pot sau nu vor sa renunte nici in ruptul capului. Consumul de dulciuri este unul dintre acestea, cu toate ca riscurile sale sunt bine cunoscute. Inainte ca diagnosticul sa fie ingrijorator, medicii ne recomanda sa invatam cum sa gestionam problema pentru a evita diabetul zaharat tip 2.
-
Ce substante nutritive iti ofera strugurii?
Chiar daca ne vine sau nu a crede, proprietatile benefice ale strugurilor nu sunt o descoperire a zilelor noastre. Grecii, arabii si romanii cunosteau foarte bine efectele curative ale acestor fruncte si practicau cura pe baza doar de struguri timp de cateva zile.
-
Mustarul si proprietatile lui benefice
In secolul XVII mustarul reprezenta un aliment foarte scump. Cei care isi permiteau sa il cumpere, il foloseau langa orice fel de mancare indiferent daca acesta se potrivea sau nu retetei respective.