Renumitele bucate italiene

 Bucataria italiana se bucura de o grandioasa popularitate; de aceea, este considerata una dintre cele mai populare bucatarii din intreaga lume.

Valoarea adusa bucatelor italiene se datoreaza faptului ca acestea se prepara prin utilizarea ingredientelor proaspete, produsele alimentare italiene fiind unele extrem de sanatoase.

Lasagna

Cele mai cunoscute retete de lasagna sunt cele cu sos de rosii si besciamella (este un sos alb sau sos de smantana si este unul dintre cele mai populare trei sosuri din sudul Italiei; se foloseste intr-o varietate de moduri, inclusiv turnat peste paste, sau ca sos de baza pentru lasagna alba).

Pentru ca lasagna este o mancare cu paste fainoase, se potriveste cu o multime de condimente: "alba" (fara rosii), cu Pesto (este un sos originar din Genova in regiunea Liguria din nordul Italiei si este preparat din plante si usturoi), anghinare si altele.

Mushroom Pesto Lasagna - este lasagna cu ciuperci, vegetariana.

Supa italiana de peste

Supa de peste din Italia cu Gremolata (un condiment din usturoi, patrunjel si coaja de lamaie) este renumita in intreaga lume pentru gustul unic si savoarea minunata oferita de condimentele atent selectionate.

Aceasta supa este pregatita in mai multe moduri, in functie de obiceiurile fiecarei zone. Se prepara cu legume si peste sau in loc de peste cu fructe de mare.

Spaghetele italiene

Probabil cea mai raspandita reteta din Italia, pastele sunt usor de preparat si sunt preferatele multora. Ele se gatesc cu sos de rosii, condimente si carne.

Zuppa Toscana

Zuppa Toscana este un alt fel de mancare preparat din carnati de curcan, ceapa si cartofi.

Deoarece italienii acorda o atentie deosebita dietelor sanatoase, preparatele din restaurantele italiene sunt pregatite cu ajutorul ingredientelor proaspete, legumele, fructele si uleiul de masline fiind de nelipsit dintr-o reteta traditionala italiana.

Articole asemănătoare

  • Gradina mea in iulie, luna lui cuptor

    O data cu inceputul lunii iulie, vara se apropie in regiunile temperate din emisfera nordica, de punctul sau culminant. Trandafirii nu sunt niciodata mai frumosi decat acum, iar gradina de fructe si legume rodeste fara incetare umpland mesele de bucate proaspete.

  • Bucate romanesti traditionale de Craciun

    Daca in primele doua saptamani din decembrie pregatirile pentru Craciun au tinut mai mult de planificare, din ziua in care traditia populara a randuit "Ignatul porcilor" (20 decembrie) gospodinele nu-si mai vad capul de treburi in bucatarie.

  • Retete pentru sarbatorile de iarna. Friptura de porc cu chimen la cuptor

    Cu totii asteptam perioada sarbatorilor de iarna, pentru a le petrece cu cei dragi si pentru a prepara bucate cat mai alese pentru persoanele speciale din viata noastra. Va propunem sa incercati pentru zilele festive ce vor urma reteta de friptura de porc cu chimen la cuptor.

  • Bucataria libaneza. Placinta cu cascaval si condimente

    Bucataria libaneza surprinde prin bucate sanatoase, ce ofera un aport bogat de nutrienti. Va propunem o reteta diferita: placinta cu cascaval si condimente.

  • Specialitati pentru masa de Paste. Ciorba de miel cu bors si smantana

    De indata ce vine Pastele, fiecare familie se pregateste cu bucate alese cu grija pentru a avea o masa imbelsugata in aceasta zi. Din meniul unei asemenea zile speciale, nu lipseste ciorba de miel cu bors si smantana.


Warning: fopen(cache/194b7cd41843ec7a824bc1597c9bf2da) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139