Remedii populare din zona Vrancei
Exista numeroase boli care se trateaza avand la baza remedii populare. Insa acestea nu prezinta foarte mare incredere pentru publicul larg, oamenii fiind sceptici in ceea ce priveste vindecarea cu remedii naturale. Daca aveti incredere in aceste solutii iata cateva boli care pot fi tratate pe cale naturala.
Reducerea apei de la plamani. Pentru aceasta zilnic, timp de 30 de zile, se ia o lingura de miez de nuca dat la masina si amestecat cu miere poliflora. Este un excelent remediu si impotriva cancerului pulmonar.
Pentru gastrita si ulcer gastric si duodenal.
Dintr-o sticla de 1 litru de palinca de 50 de grade se scoate un sfert. Peste cei 750 ml ramasi se toarna, pana la completare (ca sa fie din nou 1 litru), galbenus de ou batut spuma. Se pastreaza la intuneric. Se poate folosi imediat, astfel: se iau cate 50 ml dimineata, timp de 10 zile, apoi cate 100 ml, pana la epuizarea continutului. Inainte de ingerare se agita sticla pentru a se omogeniza. Dupa ingerare, nu se consuma nimic, timp de doua ore.
Multi stiu ca spirtul sterilizeaza,insa putin sunt cei care stiu ca galbenusul panseaza. De retinut: este faptul ca cicatricea realizata se redeschide dupa consumul unei bauturi mai tari.
Pentru a combate pancreatita se renunta la orice fel de lichide, care se inlocuiesc cu zeama de varza murata. Si dupa vindecare se foloseste moarea, timp de mai multi ani, evitandu-se alte lichide.
Impotriva unei tuse rebele se recomanda frunzele de varza alba: se strivesc nervurile, se parjolesc putin la flacara aragazului sau pe plita, se ung cu untura de pasare si se aplica cat mai calde posibil pe piept. Se strang in jurul pieptului cu un prosop de bumbac. Se repeta procedeul timp de 3-4 zile. Remediul este si antibronsita, care fluidizeaza secretia bronsica, usurand expectoratia (7-8 zile). Sucul de ceapa rosie, coapta la cuptor se bea seara o ceasca, caldut.
Impotriva durerilor de dinti : se ia o foaie sau doua de ceapa rosie de apa (cat sa cuprinda partea dureroasa) se striveste putin si se aseaza pe gingie, in dreptul dintelui dureros. Durerea dispare dupa maximum o ora de la aplicarea cepei.
Impotriva reumatismului articular
Dintr-un litru de spirt rafinat de 90° se scoate un sfert si se completeaza cu frunza de ficus. Imediat dupa detasarea frunzei, se da prin masina de tocat de doua ori, se pune in spirt, iar lichidul se toarna imediat intr-o sticla de culoare inchisa. Se infunda bine cu un dop. Dupa preparare, masina de tocat se spala in apa curenta vreme de 15 minute, iar mainile se spala abundent cu sapun de casa. Produsul rezultat (alcool + frunza) se lasa la macerat timp de 14 zile, se filtreaza si se foloseste numai prin tamponare pe locurile dureroase. Nu se face frectie.
Conjunctivita
Pentru aceasta se recolteaza seva de vita-de-vie cand incepe „plansul” ei si la locul sectionarii, se amplaseaza o sticluta. Dupa umplere, se etanseaza. Sticlutele se pastreaza la frigider. Se foloseste pentru spalarea globului ocular, la temperatura de 35-37°. Se utilizeaza un pahar special, cumparat de la drogherie.
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Vase goale pentru amenajarea gradinilor de vara
In timpul verii, gradina cu flori decorative din zona temperata prezinta cele mai mari similitudini cu gradina de tip mediteranean. Temperaturile ridicate si durata zilelor sunt principalii factori responsabili de acest fapt.
-
Trandafirul de Ierihon – planta care nu cunoaste setea
Stiinta ne spune ca primele forme de viata au aparut in ocean, cu aproximativ 3,5 miliarde de ani in urma. Apa este cel mai important element din natura, fiind indispensabila pentru desfasurarea proceselor vitale la plante si animale. Din acest motiv orice anomalie legata de ea, semnalata pe fata Pamantului
-
Cofeina din jungla: Guarana
Guarana, liana care provine din zona Amazonului, detine o cantitate de cofeina de cinci ori mai mare decat cea care se afla intr-un bob de cafea
-
Patrunjelul, mai bogat in vitamina C decat portocala
In ciuda faptului ca este privit de multe ori ca o planta autohtona , patrunjelul a avut si are propria vechime si poveste. Specialistii il considera provenit din zona Mediteranei, chiar daca inca din evul mediu il regasim la popoarele nordice.
-
Gradina Rikugien, Tokyo
Gradina Rikugien este unul dintre cele mai celebre si vizitate obiective din zona metropolitana a orasului Tokyo. Paradisul verde a luat nastere intre anii 1695 si 1702