Reducerea efectelor fumatului si ale bauturii

A bea si a fuma: nu se numara printre lucrurile care te ajuta sa te mentii in forma. Dar nici nu ai chef sa renunti la pachetul de tigari sau sa inlocuiesti vinul cu apa. Solutia este sa alegi alimentele potrivite pentru a combate efectele negative ale alcoolului si nicotinei.
Daca fumezi, iata care sunt alimentele pe care ar trebui sa le introduci in alimentatia zilnica.
 
Citrice
Portocalele, lamaile, grepfruit-urile sunt bogate in vitamina CCitrice si, precum toate fructele si legumele ce contin aceasta vitamina, furnizeaza o buna doza de anti-oxidanti. Sunt perfecte impotriva efectelor negative ale radicalilor liberi, legati de consumul de nicotina.

Painea neagra... dar si alte cereale integrale, bogate in vitamina E. In aceasta categorie mai intra germenii de grau, uleiul de floarea soarelui, legumele cu frunze verzi, rosiile, untul, alunele. La fel ca si vitamina C, vitamina E ofera o foarte buna protectie impotriva radicalilor liberi.

Varza. Varza verde obisnuita, varza de Bruxelles, broccoli - toate contin o mare cantitate de anti-oxidanti, substante cunoscute astazi pentru efectul lor anti-cancerigen.

Peste. De preferinta somonul, tonul, heringul si sardinele. Toate contin acizi grasi omega-3, care contracareaza efectele nocive ale tabacului asupra inimii si previn hipertensiunea.

Ceai verde. De curand i s-au descoperit virtuti anti-cancerigene, dar are si alte efecte pozitive asupra organismului: amelioreaza circulatia si intareste sistemul imunitar, toate acestea datorita nivelului ridicat de anti-oxidanti.


Intr-o tigara exista...
 Nicotina, care induce senzatia de placere. Aceasta este responsabila pentru dependenta de tabac. Orice persoana incepe sa fumeze pentru a gasi aceasta senzatie de placere. Mai tarziu, fumatul devine o nevoie, in mare parte datorita acestei substante.

 Monoxid de carbon. Inhalat, acest gaz inodor franeaza transportul de oxigen in sange. De aici, o proasta oxigenare a organismului, cu repercusiuni asupra tenului, respiratiei, nivelului de energie.

 Gudron. Unul din componentii cei mai toxici ai tigarii. Responsbil, printre altele, de bronsita cronica si cancerul de plamani.
 

Articole asemănătoare

  • Patru remedii naturiste folosind ceai verde

    Datorita antioxidantilor ceaiul verde, baut cu sau fara miere, este un aliat important in perioada racelilor de sezon sau chiar cand ne-am imbolnavit, pentru ca va intari sistemul imunitar si il va ajuta sa lupte mai usor cu boala. Iar daca adaugati si putina zeama de lamaie sau ghimbir ras ceaiul nu va capata doar un gust mai placut, ci va fi si mai bun datorita vitaminei C.

  • Fructe tropicale pentru sanatate

    Popularele citrice au multa vitamina C, antioxidanti (utili pentru prevenirea si reducerea inflamatiilor), fibre si usoare calitati sedative, linistind si echilibrand organismul in perioadele marcate de anxietate si oboseala cronica.

  • Camellia Sinensis sau planta de ceai

    Ceaiul este cea mai importanta bautura non-alcoolica din lume, traditia acestuia coborand pana in vremurile antice la poporul chinez. Oamenii si-au dat seama ca amestecand apa fierbinte cu unele plante aflate permanent la indemana lor, sau in anumite perioade ale anului, obtin o bautura foarte gustoasa, cu efect relaxant si

  • Decoratiuni pascale pentru GradinaMea

    Culorile specifice si totodata clasice ale primaverii si implicit si ale sarbatorii pascale sunt binecunoscute de toata lumea

  • Limbajul cromatic si simbolismul lalelelor

    Nativa din partile Perisei si ale Turciei, laleaua si-a facut aparitia si in Europa inca din secolul al XVI-lea. Carolus Clausius, unul dintre prietenii ambasadorului de Busbecq invitat sa organizeze gradina botanica a Universitatii Leiden, pleaca in Olanda in 1593, ducand cu el bulbi de lalele.


Warning: fopen(cache/ffd05519d3aca61356ea711d0ec32064) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139